Karajszeletet serpenyőben, olajban hány percig kell sütni és milyen lángon?










Karajt zsírban kell sütni ( egészségesebb is, mint az olaj)
A forró zsírba tedd a húst, és mindkét oldalát süsd addig, míg megfehéredik. Akkor önts alá egy kevés vizet, fedd le és úgy süsd tovább. Ha kell melegvízzel pótold, hogy ne égjen le.





A 2-es módszerét szoktam én is!!! Szinte pontról pontra!!
Először nagy lángon, míg a hús külseje hirtelen befehéredik, amikor már a pici víz + födő, akkor vedd vissza közepesre alatta a lángot!!!
Esetenként megfordítod a húst, hogy mindkét oldaláról szépen puhuljon, amikor már a villa a vastagabb (csont melletti) részbe és könnyen belemegy, ill. nem folyik ki belőle a villa nyomán véres lé... akkor van kész!
Percet nem lehet írni, mert nem egyforma vastag minden hús, a gáznak sem mindig egyforma a fűtő-értéke... de a villa-próba tökéletesen működik minden esetben! :))





Én egy kicsit másképp csinálom, bár én is serpenyőben kezdem. Nem tudom, hogy mennyire ragaszkodsz a csak serpnyős változathoz, de azért leírom, mert nagyon finom omlós karaj a végeredmény.
Először is nem vágom vékonyra a szeleteket, és csak finoman klopfolom ki, csak éppen hogy.
besózom, kicsit állni hagyom. Serpenyőben zsírt forrósítok, nem sokat, mert nem úsztatni akarom a húst.
a húsokat mindkét felükön lisztbe mártom, majd a serpenyőben mindkét felét 4-4 percig sütöm.
Utána átszedem egy zsiradékkal kikent jénaiba /tepsibe, belerakosgatom a húsokat.
A megmarad lisztes pecsenyezsírt, kb 1 deci vízzel beforralom, és ezt a pecsenyelevet ráöntöm a húsokra.
Szorosan lefóliázom, és kb 30-35 percig sütöm, kb 180 fokon. Utána fólia le, és egy kicsit színre pirítom, de nagyon rövid ideig, nehogy kiszáradjon.
Omlós, ízletes lesz karaj. Általában különféle mártások mellé készítem így (meggy, gomba, hamisvadas... stb. ), de természetesen a hagyományos krumplis, és rizses köretek mellé is nagyon jó.
A sütéssel némileg több idő, de szerintem megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!