Tarját akarok sütni. Hogy lesz puhább:serpenyőben olajon sütve, vagy a tűzhely sütőjében? Vagy inkább párolni kellene?
Én már az egybesült tarját is duplaaljú rozsdamentes lábasban sütöm. Zsírban, először körbekapatom, majd mindig pici vizet hozzáadva puhára párolom fedő alatt. Ha könnyen beleszalad a villa, akkor szépen színresütöm, szintén körbeforgatva.
Magasfalú teflon serpenyőben is lehet sütni.Sokáig én is sütőben sütöttem, de meguntam a fóliát leszedegetve nézegetni, fordítgatni.
Így most sokkal kényelmesebb, mindig látom, hogy milyen állapotban van.
Még egy tipp, ha elfogadod. Ha egybe sütöd, akkor háztartási cérnával kötözd át, és úgy süsd meg.
Sütés után 10 percig pihentetni, majd a cérnát eltávolítva lehet szeletelni.
Sokkal szebb formát ad, mint kötözés nélkül.
Még egy pácos tarjaszelet :=)
A tarját kb ujjnyi szeletekre vágom, de nem klopfolom ki, csak csuklóból jól átnyomkodom, hogy kicsit laposabb legyen.
Egy tálkában készítek egy masszát/pácot, ami a következőkből áll.
méz-mustár-kecsap-bors-majoranna-kis őrölt kömény- préselt fokhagyma, pici só-olaj. Fűszerek lehetnek mások is, ízlés szerint. A mennyiség a hústól függ, általában bő 1 kg húst szelek fel.Ekkor a méz-mustár 1-1 evőkanál, kecsap lehet bővebben, olaj 2 evőkanálnyi.
2 közepes hagymát félkarikára vágok. A húst külön nem sózom, a pác elég ízt ad.
A húsok mindkét oldalát megkenem, majd egy fedeles doboz aljára szórok egy kis hagymát, és lerakom a húsokat bele, mindig hagymát szórva a rétegek közé.
Lefedem és egy éjjelen át áll a hűtőben.
Másnap egy kis zsiradékkal kikent tepsibe rakom, azon mód pácostól, hagymástól szépen egymás mellé sorakoztatva.
Kb egy dl vizet öntök alá és szorosan lefóliázom.
Én kb másfél órát sütöm, kb 170-180 fokon. Félidőben megfordítom, majd a végén egy kicsit fólia nélkül sütöm.
Ez is egy nagyon puha és szaftos hús lesz, a hagyma a páccal szinte szafttá alakul.
Bármilyen krumpli vagy zöldséges rizsköret illik mellé.
A válaszokat olvasva leszűrhető, hogy a tarja akár sütőben, akár serpenyőben, akár egyben, akár szeletben nagyon finomra elkészíthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!