Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem tudok főzni. Hogy kezdjek...

Nem tudok főzni. Hogy kezdjek hozzá így? 16L

Figyelt kérdés
Igazából sütőt, sem tűzhelyt sem tudok használni és nem igazán tudom, hogy hogy kéne így hozzzáfognom a főzögetéshez, sütögetéshez. Valaki el tudná magyarázni a sütő és a (gáz)tűzhely használatát? (tudom ciki, hogy nem tudom hogy kell használni de ez van)

2016. márc. 28. 21:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg fajta van, miért nem kérdezed meg a szüleidet?
2016. márc. 28. 21:27
 2/13 anonim ***** válasza:
78%
Próbálkozz egyszerű dolgokkal eleinte mint tojásrántotta.. én mióta albiban vagyok egész jól főzök srác létemre :)
2016. márc. 28. 21:29
 3/13 A kérdező kommentje:
szüleimet nem tudom megkérdezni, nem fejteném ki miért
2016. márc. 28. 21:38
 4/13 anonim ***** válasza:
40%

amikor nincs otthon senki, akkor először elkészítesz egy rántottát két tojásból..

átgondolod mi kell hozzá...serpenyő, villany, vagy gázmelegítő..olaj, zsír, tojás, só, villa, tányér...

előtte begúglizod a tojésrántottát, és megkeresed a leginkább kezdőkne szóló leírást, vagy videót..

ha pár réntottán túl vagy, és már ehető, akkor jöhet egy egyszerű zöldségleves kislábosban néhány alkotóval...mint sárgarépa, fehérrépa, karalábé, kis krumpli, ízesítő, víz leírás szerint...mindegyikből csak keveset főzz, hogy ne fájjon, ha ki kell hajítani..

persze nézd át a főző/sütő lapok működését is...ha elakadtál, írj

2016. márc. 28. 21:40
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

A gaztüzhely hasznalata es a fözes külön dolog. Az ösember sem tudna begyujtani a mai gaztüzhelyt, pedig fözött maganak...

A hasznalati utasitast is elolvashataod, de sztem mindenkeppen alaposan figyeld meg, hogy föz anyad vagy apad. Hogy kapcsolja be a gaztüzhelyt...stb, nagyon nem mindegy! Anyu nekem azt mondta akkoriban, elöbb a gazpalackot kell es utana elforditani a gaz gombjat, sietni meggyujtani, azaz mar meggyujtott gyufaval a kezedben kell elforditani a gombot. Különben felrobbanhat. Ezt mindenhogy elöben latni kell!

Ha annyira nem bizol a szüleidben, es nagymamad vagy baratnöd van esetleg, aki fözöget, inkabb nala az ö "felügyelete" alatt probalkozz eleinte. Es miutan biztonsaggal es jol csinalod, jol megfigyelted ahogy otthon hasznaljak a ti gazotokat, csak utana kellene... vagy meg akkor is legyen melletted vki (nagymama, baratnö)...

2016. márc. 28. 21:51
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

Anyu ezeket is mondta: A gaz elzarasanal is elöbb a gazpalackot kell elzarni, e sha barmi gond lepne fel (gyufa nem gyullad vagy barmi), azonnal elzarni legelöször a gazpalackot. De mint irtam, eletveszelyes es az egesz hazatokra, oriasi problemat okozhat a hozza nem ertes, mindenkeppen keress segitseget es csak miutan biztonsaggal megy, akkor javasolnam egyedül.

elözö

2016. márc. 28. 21:54
 7/13 anonim ***** válasza:

"szüleimet nem tudom megkérdezni, nem fejteném ki miért"

Én kifejtem helyetted: mert egy troll vagy.

2016. márc. 28. 22:20
 8/13 A kérdező kommentje:
mert akkora troll lennék ha most viccből feltennék egy ilyen kérdést, ennyire nem vagyok élettelen
2016. márc. 28. 22:25
 9/13 anonim ***** válasza:

Tényleg elég életszerűtlen kérdés. Nem létezik, hogy egy 16 éves lány eddig nem látta, hogy kell begyújtani a gázt.

persze az sem derül ki, vezetékes, vagy palackos gázról van e szó.

Mást nem tehetsz ( ha a szüleiddel nem beszélsz )hogy keresel valakit, aki megtanít a gáztűzhely helyes, biztonságos használatára, aztán majd kérdezhetsz a főzésről is.

Addig nincs miről beszélni.

2016. márc. 29. 09:58
 10/13 A kérdező kommentje:
láttam néha a szüleimet főzni, de nem emlékszem, hogy hogyan kellett
2016. márc. 29. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!