Hogyan kezdjek hozzá ehhez?
A barátommal kicsit több, mint egy éve járunk. Ő nem az a típus aki igényli a nagy társaságot, én ellenkezőleg, eljön velem bárhova, vannak neki is barátai, de nem az a nagyon pörgős. Nemrég ideköltöztem annak a városnak a közelébe, ahol ő lakik(3 hónapja) mert kaptam itt munkát. (nem élünk együtt) Ez az ország másik fele, így az otthoniakkal nem tudok aktívan kapcsolatot fenn tartani, egyértelműen itt is barátokat kell keresnem. Eddig nem volt gond, a hétvégéket együtt töltöttük, sokat telefonáltunk stb. A többi időmben vagy otthon ültem, vagy dolgoztam. Most kezdem azt érezni, h szép lassan ő lett számomra szinte h az egyetlen, vele osztok meg MINDENT ő rá számítok szinte csak. Mostanában kezdem azt érezni, h ez a kapcsolatunk rovására mehet, mert nekem kell a társaság, a változatosság. Nem szeretném elveszíteni őt, azért, mert egyszer csak rájövök, h csak ő van nekem. Ismerem magam, ez veszélyes rám nézve. Pedig ő sosem akart elzárni semmitől, senkitől, sőt mindig biztatott, h menjek szerezzek barátokat, soha egyszer sem volt féltékeny stb. Örülök, h időben felismertem a problémát, h ezen változtatni kell a kapcsolatunk harmonikussága érdekében. De nem tudom h kezdjek hozzá? mert itt még nincsenek barátaim nagyon. Miket helyezhetnék még előtérbe, h azt érezzem nem tőle függ csak a boldogságom? Köszi!
21L
Először is, keress magadnak egy hobbit, amit néha előtérbe helyezhetsz.
Ha van kézügyességed, akkor gyöngyfűzés, barkácsolás, otthoni dolgok készítése, ilyenek.
Ha van rá pénzed és lehetőséged járj edzőterembe, valamilyen tanfolyamra, táncoktatásra, rajzoktatásra ilyenek. Itt biztosan fogsz magadnak találni barátokat, főleg, hogy ilyen nyitott vagy, és látszik, hogy könnyen tudsz barátkozni.
Esetleg szerezz magadnak háziállatot. Nem feltétlen kell, hogy kutya/macska legyen, lehet, valamilyen egészen különleges is: gyík, gekkó, teknős, hörcsög, nyuszi, madárpók. Ez is lekötne Téged.
Remélem jól alakulnak majd a dolgok. :)
Emlekeztet azokra a kommented, akik ferjhez mennek a lakohelyüktöl tavolra, es hirtelen uj környezet. Vagy akik kivandorolnak külföldre. (Nalam a 2 helyzet kombinacioja kb., külföldre mentem ferjhez, ahol meg munkam sem volt.)
En ugy gondolom, nemcsak töled függ, sok függ a környezettöl is, hogy ott vannak-e nyitottabb emberek. Egy varosban, meg kisvarosban is lehet talalni, falvakban, minel kisebb-ben, annal kevesebb az esely. (Elöször egy kb 300 lakosu faluban laktunk külföldön...)
Hogy kezdj hozza? Hasonlo a hasonlot vonzza alapon közös vonasokat erdemes keresni, pl. hasonlo erdeklödesüt. Jarhatsz sportolni, ott megismerkedhetsz hasonlo erdeklödesüvel, es szinte barmilyen hobbira ez rahuzhato: szinjatszas...stb. Akar ujsaghirdetest is adhatsz fel. A teged erdeklö forumokon is ismerkedhetsz, hatha van ott valaki, aki a lakohelyed közeleben lakik. Ugy is ismerkedhetsz, hogy plusz munkat vallalsz szabadidödben, akar önkentest (gyerekvigyazas...stb). Ha kisgyerekesek laknak a közelben, jol jön nekik, ha pl. mig beviszik a kicsit aludni, a masik kocsiban alvo gyerekre "ranez" valaki. (Persze nem biztos, hogy ilyen baratnöt akarsz, mert ök nem valoszinü, h bulizni jarnak.) Hetvegen discoban dolgozni esetleg parszor? Ennyi jutott eszembe igy elsöre.
Amugy nem gondolom, hogy a kapcsolat rovasara mehetne, inkabb erösitheti a kapcsolatot az egymasrautaltsag. Pontosabban töletek függ, hogy melyiket hozzatok ki belöle.:)
Nem töled, a sajat hozzaallasodtol függ a boldogsagod. Ez a szitu egy uj, megoldando feladat az eletedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!