Hogy kezdjek hozzá?
Figyelt kérdés
El szeretnék költözni itthonról 1 éven belül. Havi 44ezret kapok (suli mellett dolgozom). A barátom 95ezer körül keres. Albérletbe szeretnénk menni, de félre is akarunk rakni a közös lakásra. Régóta együtt vagyunk, szóval komolyak a szándékok. Jövőre végzek a sulival, és, ha minden jól megy, akkor bőven lesz már pénzünk. De addig meg lehet ebből élni egy ideig (ha szűkösen is)?2012. ápr. 6. 19:04
1/3 evans válasza:
figyelj én életm egyedül albérletben/ kb 100 ezer forint a fenttartás mindennel együtt és akkor még nem mentél el szórakozni, tegyél egy próbát de csak próba legyen és ha beválik beválik ha nem akkor nem, nem olyan egyszerű mint sokan azt gondolják én is beleestem ebbe a hibába de tanultam belőle
2/3 anonim válasza:
Albérlet mellett nincs sok értelme lakásra gyűjteni,
én több rációt látok a forintalapú lakáshitelben.
Persze ha nincs saját tőke semmi, és nincs 5 éves munkaviszony (azt hiszem, ez is feltétel volt, de legalábbis X évnek meg kellett lenni), akkor egyelőre
ez a megoldás is esélytelen.
Egy biztos, albérletből nehéz -átlagkeresettel- kikeveredni és idő közben a kapcsolatok is gyengülhetnek a spórolás miatt, főleg, ha nem áll már kezdetkor szilárd alapokon.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. A kapcsolatunk egyenlőre nagyon erős, lassan már 6 éve együtt vagyunk. Keresgéltünk lakásokat, és vannak elég jó áron, és még jól is néznek ki. A lakásra lakáselőtakarékossági számlát nyitottunk. 4 és fél év múlva lesz 6,5 milliónk, akkor veszünk fel hozzá egy 2 milliós hitelt, és úgy vesszük meg a lakást. Mindössze erre az egy évre kell kijönnünk havi 140ezer forintból. Utána már nem lesz gond. :) De megfogadom a tanácsot, és kibírom ezt az egy évet még itthon. Úgyis repül az idő. :)
2012. ápr. 7. 16:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!