Párolás páclében natúr nem fűszerezett halat, majd kérgesítés kerámia serpenyőben?
Hello
Filéket készítenék amik egyik oldala bőrös (házi)Arra gondoltam,hogy kezdetben párolnám,de víz vagy ilyesfélét tennék alá,hanem fűszer levet,páclét ,hogy azért az ízt szívja is magába kicsit.De persze egy alap só bors fokhagyma tennék rá ,majd mikor átsült,főtt (lényeg,hogy a hús még puha és ne száraz maradjon) kérgesíteném,magas lángon a bőrt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Szia :)
Elég értelmetlenül fogalmaztad meg a kérdésed.
Hogyan párolsz te páclében? Ott esetleg érlelni tudod, de szerintem fölösleges halnál. Szépen bekened sóval/borssal simán lisztbe mártod vagy zsemlemorzsába és megsütöd:D
az, hogy "natúr" igazából egy bundázási eljárás amit annyit jelent, hogy az adott dolgot, jelen esetben halat kevés lisztbe forgatod és kevés zsiradékon sütöd
Tehát annyit tehetsz, hogy só, bors, liszt és szépen megsütöd. Nem lesz száraz, ha nem sütöd túl. Kérgesíteni meg minek akarod magas lángon hirtelen? Esetleg belülről nyers halat szeretnél fogyasztani?
Tényleg kavartam a szót.
Azon gondolkoztam,hogy a halat csak egy éjjelre kis tej+fokhagyma+borsba úsztatni egy éjjelre,majd kerámiába nem csak úgy párolni,hogy kis víz vagy egyéb lé alá,hanem hal páclében párolnám,előtte a hal mindenféle fűszerezése nélkül.
(Hal páclé : babér,só,bors fokhagyma kb).
Majd csak lepiritani ahogy megsült.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Fűszerezetlen halat, páclében.
Fejben jobban hangzott :(
Azért fűszerezetlen,mert a páclé eléggé intenzív (még csak füstölésnél,grillezésnél pácleveztem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!