Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Párolás páclében natúr nem...

Párolás páclében natúr nem fűszerezett halat, majd kérgesítés kerámia serpenyőben?

Figyelt kérdés

Hello


Filéket készítenék amik egyik oldala bőrös (házi)Arra gondoltam,hogy kezdetben párolnám,de víz vagy ilyesfélét tennék alá,hanem fűszer levet,páclét ,hogy azért az ízt szívja is magába kicsit.De persze egy alap só bors fokhagyma tennék rá ,majd mikor átsült,főtt (lényeg,hogy a hús még puha és ne száraz maradjon) kérgesíteném,magas lángon a bőrt.


2016. márc. 17. 17:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia :)

Elég értelmetlenül fogalmaztad meg a kérdésed.

Hogyan párolsz te páclében? Ott esetleg érlelni tudod, de szerintem fölösleges halnál. Szépen bekened sóval/borssal simán lisztbe mártod vagy zsemlemorzsába és megsütöd:D

az, hogy "natúr" igazából egy bundázási eljárás amit annyit jelent, hogy az adott dolgot, jelen esetben halat kevés lisztbe forgatod és kevés zsiradékon sütöd

Tehát annyit tehetsz, hogy só, bors, liszt és szépen megsütöd. Nem lesz száraz, ha nem sütöd túl. Kérgesíteni meg minek akarod magas lángon hirtelen? Esetleg belülről nyers halat szeretnél fogyasztani?

2016. márc. 18. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Tényleg kavartam a szót.

Azon gondolkoztam,hogy a halat csak egy éjjelre kis tej+fokhagyma+borsba úsztatni egy éjjelre,majd kerámiába nem csak úgy párolni,hogy kis víz vagy egyéb lé alá,hanem hal páclében párolnám,előtte a hal mindenféle fűszerezése nélkül.

(Hal páclé : babér,só,bors fokhagyma kb).

Majd csak lepiritani ahogy megsült.

2016. márc. 18. 19:41
 3/5 anonim ***** válasza:
A hal hús elég puha, laza, általában nem kell párolni, lehet egyből sütni. A nem fűszerezett páclé meg teljes fogalomzavar. A pác az fűszeres (babér, só, bors, fokhagyma, ahogy írod)
2016. márc. 18. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen megpárolhatod a páclében, de javaslom hogy először süsd elő aztán párold, de csak néhány percet. Bármelyik halnak elég.
2016. márc. 19. 02:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Fűszerezetlen halat, páclében.

Fejben jobban hangzott :(

Azért fűszerezetlen,mert a páclé eléggé intenzív (még csak füstölésnél,grillezésnél pácleveztem).

2016. márc. 19. 10:22

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!