Mi a véleményetek a resistium és az intensiumos serpenyőkről?
A teflonról hallottam ha sérül jobb ha kidobja az ember, mert rákkeltő anyagok szabadulhatnak fel belőle. Ezt a 2 bevonatot nem ismerem, de ezen kívül volt valami titán ötvözetű is. Melyiket válasszam?
Az egyik népszerű edénygyártó oldalán a használati utasítás a következőket tartalmazta:
"Nem tanácsos a serpenyőket olajban sütésre használni (pld. sült krumpli, lángos stb. sütésére)."
Hát ha nem szabad olajjal sütni, akkor mivel? Leggyakrabban tojás, palacsinta, rántott hús lenne benne sütve. A válaszokat köszönöm!
Tisztelettel: Egy kezdő, főzni tanulni vágyó pasi :)
nem ismerem a resistium meg intensium vagy milyen mizéket. azt mondom, hogy nem kell annyira félni a teflontól. ha nem őrült módjára csinálja az ember a dolgokat (fémmel hozzáérni kb tilos, ha leég akkor se szabad túlságosan dörzsölni) akkor nagyon sokáig hű társa az embernek.
Ha tudsz találni öntöttvas serpenyőt, akkor azzal csodákat tudsz művelni.
A kerámia meg azért jó, mert nehezen ég le.
Olajban sütni azért nem célszerű, mert nagyon csúnyák lesznek tőle a serpenyők. (én legalábbis csak ezt az egy indokot tudom). amúgy meg van különbség olajban és olajon sütés közt. szerintem a tojás, palacsintával nem lesz semmi gond, a rántott húst emg ugyanígy kevés olajjal/zsírral kell megsütni. nem kell félni, ugyanolyan finom lesz.
mondjuk én csak egy alapfokú főzőtudással rendelkező srác vagyok, úgyhogy lehet valamit rosszul tudok, de nekem ez az eddigi tapasztalatom
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!