Hogyan keszitsem el a csirkecombot?
Fűszerezd be, be kell sózni elég rendesen, mehet rá bors, szerecsendió, mustár is akár, vagy amit szeretsz.
Aztán 2 úta van:
1. Beteszed sütőzacskóba a combokat, bezárod a zacskót, a tetejére szúrsz pár lyukat, és beteszed az egészet egy tepsibe. 180-200 fokon sütöd egy jó óra hosszat, utána vágd ki a zacskót, hogy szabad legyen a csirke bőre, teteje. Locsold meg egy kanállal a levével, amit eresztett, és told vissza a sütőbe, a hőt feljebb is veheted, ha van légkeverés, azt is rányomhatod, és akkor pirulni fog gyorsabban. A locsolást a levével meg lehet ismételni pár perc múlva.
2. kivajazod/zsírozod a tepsit, bele megy a csirkecomb, bőrével felfelé természetesen. A tetejére is dobhatsz kis darabka vajat, alá önts egy kis vizet, egy decit pl. Alufóliával lefeded az egészet, és 180 fokon sütöd egy jó órán át. Közben nézegesd, nem akar-e leégni, ha igen, pótolni kell a vizet. Utána leveszed az alufóliát, megkened a tetejét a levélel, és sütöd tovább, amíg ropogós piros nem lesz.
Az előkészített csirkecombokat helyezd vöröshagyma és fokhagyma karikával bélelt tepsire (nyugi, nem lesz olyan az íze!:) )
Fűszerezed ízlés szerint. Öntesz rá kevés vizet és olajat. Alufóliával letakarod, 20 percig így párolod, majd alufólia nélkül gyakori locsolgatással szépen, pirosra sütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!