Mivel tudnám sűríteni, hogy ne rontsam el az ízét?
A receptet bemásolom:
"A csirkemellet felkockázzuk, olajon fehéredésig pirítjuk.
Közben a mangót feldaraboljuk, majd a csirkéhez adjuk.
Kicsit hagyjuk az ízeket összeérni, majd felöntjük a narancslével.
Belekeverjük a fahéjat, majd a balzsamecetet.
Összefőzzük, míg kellemes állagú nem lesz, jó szaftos."
A gond az, hogy nekem inkább leves állagú lett (a csirke is sok levet eresztett) a szaft. Ilyen ízvilágú csirkét még nem készítettem, ezért gondban vagyok, hogy mivel tudnám a levét sűríteni úgy, hogy ne csapjam agyon az ízeket.
Egy kis levet vegyél ki belőle, egy mokkáskanál liszttel keverd el simára és öntsd vissza. Ez besűríti és ilyen minimális mennyiségtől nem lesz lisztízű.
A pudingporban is van keményítő. Azt mondjuk kipróbálnám előtte, hogy nem lesz-e tőle pudingízű. De egy mokkáskanál mennyiségtől nem hiszem. Meg egyébként is édeskés eleve maga az étel is.
Több opció van:
1. Kiskanál lisz olajjal elkeverve krémesre, főzd össze vele.
2. Egy kevés nyers krumplit reszelj le a reszelő legkisebb fokán, azt főzd össze vele
3. Keményítőt is tehetsz bele, ha van
4. Egy tojássárgája is bármit besűrít
Én a reszelt krumplit javaslom az első helyen a recept alapján
Ha újra készíted, akkor pedig azt javaslom, hogy így indítsd el:
1. serpenyőt hevítsd, legyen jó forró, fütöljön szinte
2. amikor már forró, kicsi zsiradékot dobj bele és csirkéket felkockázva
Így a csirkemell azonnal kérget kap, nem ereszt annyi vizet, finomabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!