Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel tudnám sűríteni, hogy...

Mivel tudnám sűríteni, hogy ne rontsam el az ízét?

Figyelt kérdés

A receptet bemásolom:



"A csirkemellet felkockázzuk, olajon fehéredésig pirítjuk.

Közben a mangót feldaraboljuk, majd a csirkéhez adjuk.

Kicsit hagyjuk az ízeket összeérni, majd felöntjük a narancslével.

Belekeverjük a fahéjat, majd a balzsamecetet.

Összefőzzük, míg kellemes állagú nem lesz, jó szaftos."


A gond az, hogy nekem inkább leves állagú lett (a csirke is sok levet eresztett) a szaft. Ilyen ízvilágú csirkét még nem készítettem, ezért gondban vagyok, hogy mivel tudnám a levét sűríteni úgy, hogy ne csapjam agyon az ízeket.


2016. ápr. 28. 11:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
tejszín, kókusztej, keményítő
2016. ápr. 28. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az első nagyon jókat írt :) habtejszín, kókusztej. Igazán a kókusztejet tudnám elképzelni a mangó mellé.
2016. ápr. 28. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy kókusztej nincs itthon és elmenni se tudok érte (jó messze lenne olyan bolt, ahol tarthatnak). Keményítő sincs :(
2016. ápr. 28. 11:16
 4/11 A kérdező kommentje:
A tejszínre sajnos allergiás vagyok, az kiesik, bár kézenfekvő lenne :(
2016. ápr. 28. 11:16
 5/11 anonim ***** válasza:
75%

Egy kis levet vegyél ki belőle, egy mokkáskanál liszttel keverd el simára és öntsd vissza. Ez besűríti és ilyen minimális mennyiségtől nem lesz lisztízű.

A pudingporban is van keményítő. Azt mondjuk kipróbálnám előtte, hogy nem lesz-e tőle pudingízű. De egy mokkáskanál mennyiségtől nem hiszem. Meg egyébként is édeskés eleve maga az étel is.

2016. ápr. 28. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
75%
Még azt is lehet, hogy mersz le a léből, a nagyját lemered, leöntöd. Ami marad, azt meg elpárolod, így kevesebb és sűrűbb lesz picit.
2016. ápr. 28. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én erre gondoltam, hogy elfőzni a levét, és így sűríteni. De, ha sok, valóban érdemes lemerni belőle, nehogy az alapanyag károsodjon a túlfőzéstől.
2016. ápr. 28. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Több opció van:


1. Kiskanál lisz olajjal elkeverve krémesre, főzd össze vele.

2. Egy kevés nyers krumplit reszelj le a reszelő legkisebb fokán, azt főzd össze vele

3. Keményítőt is tehetsz bele, ha van

4. Egy tojássárgája is bármit besűrít


Én a reszelt krumplit javaslom az első helyen a recept alapján


Ha újra készíted, akkor pedig azt javaslom, hogy így indítsd el:


1. serpenyőt hevítsd, legyen jó forró, fütöljön szinte

2. amikor már forró, kicsi zsiradékot dobj bele és csirkéket felkockázva


Így a csirkemell azonnal kérget kap, nem ereszt annyi vizet, finomabb lesz.

2016. ápr. 28. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Ezen az oldalán reszeld le a krumplit, ha azt választod.

2016. ápr. 28. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 Dnyepropetrovszk ***** válasza:
75%
Szerintem is el kéne párologtatni. Múltkor a gombaragum helyett inkább valami leves szerűség lett, de addig főztem még tovább, amíg olyan sűrű szaftja nem lett, mint amilyet szerettem volna, és nem főtt szét a gomba. Bár a hús teljesen más, meg ugye ebben van mangó is... tehát itt 100%, hogy had ne mondjam, mivé tudnád szétfőzni...
2016. ápr. 28. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!