Ha túl híg lett a borsófőzelék, utólag be lehet valahogy sűríteni?
Vagy újabb adag rántással ,vagy habarással : Attól függ mivel csináltad: Nálunk rántással főzik.
vagy veszel ki belőle 1 merő kanályit és kicsit össze turmixolod majd vissza teszed a főzelékbe ,és forralsz kicsit rjta.
Étkezi keményitöt. kikeversz kevés vizzel ,és hozzá teszed a főzelékhez .
Nálam ilyenkor mindig lisztes vizes habarás jön be sűrítés pótlására. ez semleges, így a rántásoshoz, a tejfölös habarásoshoz is passzol.
egy bögrében elkeverek kevés vízzel simára 2 ek. lisztet, hogy tejföl sűrűségű legyen.
teaszűrőn át engedem a híg főzelékbe, alatta gyorsan keverve.
mindig bejött eddig ez a fajta pótlás.persze, ha nagyobb adagról van szó, akkor arányosan lehet több a liszt-víz aránya is. lényeg a jó állag.
Igazad van, de a lisztet csak hidegvízzel lehet simára keverni, a főzelék leve meg ugye forró. ha van ideje az embernek kivárni a lehűlését, akkor oké, de, ha siet nem.
egyébként 2 kanál liszthez nem sok víz kell, hogy simára tudjuk keverni, szóval én úgy tapasztaltam, hogy minden rendben vele, ha véletlenül hígabbra sikerült az első sűrítés, akár rántás, akár habarás.
Én mindig a liszthez adagolom apránként vizet vagy a tejet, így biztosan nem csomósodik. soha nem a folyadékhoz a lisztet.ugyanígy mindenhez- palacsinta, nokedli... stb.
De, hát ki, hogy szokta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!