Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha túl híg lett a borsófőzelék...

Ha túl híg lett a borsófőzelék, utólag be lehet valahogy sűríteni?

Figyelt kérdés
2014. jan. 29. 11:19
 1/6 anonim ***** válasza:
73%

Vagy újabb adag rántással ,vagy habarással : Attól függ mivel csináltad: Nálunk rántással főzik.

vagy veszel ki belőle 1 merő kanályit és kicsit össze turmixolod majd vissza teszed a főzelékbe ,és forralsz kicsit rjta.

Étkezi keményitöt. kikeversz kevés vizzel ,és hozzá teszed a főzelékhez .

2014. jan. 29. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
72%

Nálam ilyenkor mindig lisztes vizes habarás jön be sűrítés pótlására. ez semleges, így a rántásoshoz, a tejfölös habarásoshoz is passzol.

egy bögrében elkeverek kevés vízzel simára 2 ek. lisztet, hogy tejföl sűrűségű legyen.

teaszűrőn át engedem a híg főzelékbe, alatta gyorsan keverve.

mindig bejött eddig ez a fajta pótlás.persze, ha nagyobb adagról van szó, akkor arányosan lehet több a liszt-víz aránya is. lényeg a jó állag.

2014. jan. 29. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tennék bele plusz vizet. Kivennék a főzelék levéből, várnék, mit meghül egy kicsit, és abba tenném bele a süritő anyagot, ami nálam liszt, de lehet keményitő is. Ez a süritő mehet vissza a főzelékbe, és lassan, vaslapon kiforralnám. Nem szeretem a hig főzelékeket.
2014. jan. 29. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
72%

Igazad van, de a lisztet csak hidegvízzel lehet simára keverni, a főzelék leve meg ugye forró. ha van ideje az embernek kivárni a lehűlését, akkor oké, de, ha siet nem.

egyébként 2 kanál liszthez nem sok víz kell, hogy simára tudjuk keverni, szóval én úgy tapasztaltam, hogy minden rendben vele, ha véletlenül hígabbra sikerült az első sűrítés, akár rántás, akár habarás.

2014. jan. 29. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Tél van, az ablakban pár perc alatt lehül az! És nem kell teljesen hidegnek lenni, és már keverhető a liszt bele. Én is igy csinálom!
2014. jan. 29. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
57%

Én mindig a liszthez adagolom apránként vizet vagy a tejet, így biztosan nem csomósodik. soha nem a folyadékhoz a lisztet.ugyanígy mindenhez- palacsinta, nokedli... stb.

De, hát ki, hogy szokta.

2014. jan. 29. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!