Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan főzzem a rizst hogy ne...

Hogyan főzzem a rizst hogy ne legyen tapadós?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 28. 06:57
 1/6 anonim ***** válasza:
52%

Nagyon nehéz,de nem lehetetlen!

Egy tapadásmentes lábasba öntessz egy kevés olajat vagy zsírt.

Fogsz pl egy bögrét és kiméred vele a rizs mennyiséget.Fél bögre,egész bögre,attol függ mennyit akarsz főzni.

Beleöntöd és kevergetés mellett kissé megpirítod.

Ha megpirult ugyanazzal a bögrével kimérsz pont 2×annyi vizet mint amennyi a rizs volt.Ráontöd.Sózod,fűszerezed.Megkavarod.

Fedőt teszel rá és a legkisebb lángon elkezded főzni.

Nagyon fontos,hogy forrás után nem szabad kavargatni.Ha már majdnem kész és már nincs rajta víz elzárod de a fedőt még rajtahagyod egy jó darabig.

Elvileg így pörgősnek kell lennie!

2016. ápr. 28. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
0%

Azzal tudod csökkenteni a tapadósságot ha:


- kevesebb vízben főzöd, mert sok vízben túl sokat felszív és szétfő

- több olajat raksz alá, mert akkor inkább megpirul, mintsem péppé fő

- vagy kevesebb ideig főzöd, mert akkor nincs ideje annyira szétfőni


Számomra bevált recept:

- 1 bögre rizs

- másfél bögre víz

- 1 fakanál ételízesítő

- fél fej hagyma

Annyi olajat öntök az edény aljába, hogy mindenhol legyen benne és beterítse az alját, tehát egy kanál nem elég.

Odáig főzöm, hogy egy fortyogó iszaphoz lesz hasonló. Kb 5-8 perc.

Akkor kell elzárni és lefedve 1 órát pihentetni.

Nekem így sosem tapad, pereg és rugalmas lesz.

2016. ápr. 28. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
78%
Jól átmosod a rizst főzés előtt, kétszeres víz hozzáadásával főzd nagyon kis lángon, majd lefedve hagyd kihűlni 10-15 percig, utána villával keverd át, nekem így gurulós lesz.
2016. ápr. 28. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Dnyepropetrovszk ***** válasza:
52%

Mi is pontosan ugyanúgy főzzük, mint az első válaszoló, és mindig tökéletes szokott lenni.


Annyival egészíteném ki, hogy egészen pontosan nem kétszeres mennyiségű vízben kéne főzni, hanem 180%-nyi vízzel, de igazából a 200%-os vízben is szép pergős rizst lehet főzni.

2016. ápr. 28. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
70%

Én is másfélszeres vízzel készítem. Zsiradékon megfuttatom, míg ki nem fehéredik, majd másfélszeres FORRÓ

Vízzel felöntöm, sózom. Átkeverem és fedő alatt (platnin)addig főzöm, míg a levét felvette. Akkor villával átkeverem lazán,és hátrahúzva, fedő alatt, dupla konyharuhával letakarva hagyom, hogy a saját gőzében puhuljon tovább.

Igaz duplaaljú acél edényben főzöm, így az tovább tartja a hőt is a rizs alatt.

2016. ápr. 28. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Én egy üvegkancsóban bedobom a mikróba ...nem méregetek semmit kb 2-3 szoros vizet teszek bele és kb 500 W-on addig hagyom míg van benne víz, mindig pergős a vêgeredmény
2016. ápr. 28. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!