Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Koleszba jók ezek a kaják?...

Koleszba jók ezek a kaják? Elsődlegesség, hogy sokáig jó legyen.

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy sütök ki húst(sajttal töltött pulykamell, csirke falatkák), meg szeretnék csinálni rántott padlizsánt/cukkinit ezekhez köretnek krumplipüré, rizs, sültkrumpli vagy valamilyen pékárú legrosszabb esetben, illetve találtam még egy szimpatikus receptet, ami a gombás-csirkés quiche nevet viseli.


Viszonylag ritkán főzünk, mert nem nagyon vagyunk otthon és csak ránk rohad a kaja szóval 2 napnál tovább nem esszük ugyanazt.


Szerintetek ezek a kaják kibírják legalább szerdáig vagy csütörtökig ha vasárnap megfőzöm?


2016. márc. 30. 18:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Két-három napig biztos kibírják hűtőben, de hosszabb időre inkább olyasmit vinnék, amit akár tűzhelyen, akár mikróban át tudok forralni, erre pedig a rántott dolgok nem annyira alkalmasak. Krumplipüré, rizs jól melegíthető, a sült krumplit viszont megmelegítve nem szívesen eszem meg.

Egy jó tanács: mindig csak annyit vegyél ki, és melegíts meg, amit egyszerre megeszel, a többi maradjon a hűtőben.

2016. márc. 30. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Most eszembe jutott a rizottó is.
2016. márc. 30. 19:14
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
Gomba, tejfölös ételek, rizs: ezeket nem jó sokáig tárolni. krumpli sem finom, főleg nem 3-4 naposan, nemhogy a rántott dolgok. Inkább olyat vinnék mint pl főzelék, pörkölt hozzá nokedli, vagy tarhonya, valamilyen tokány.
2016. márc. 30. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
56%

Tényleg nem finomak az általad említett ételek 2-3 nap után.

Persze meg nem romlanak, de a hús kemény lesz, a zöldségfélék levet engedhetnek és elázik a panír, a krumpli merev és rossz ízű, talán a rizs, amelyik még ízváltozás nélkül ehető harmadnap, de nem tovább.

a fagyasztó lenne a jó megoldás, már ha lenne.

Akkor a paníros dolgokat is eltehetnétek, és akkor sütnétek ki, amikor kedvetek van. Köretet pedig igazán nem nagy dolog frisset készíteni, akár krumpli, rizs, vagy tésztaféle.

Melegíthető szaftos húsok (ahogy már írták ), vagyis pörköltfélék, akár zöldségből is, tojáspörkölt, zöldséges tokányok és krumplit nem tartalmazó főzelékek.

A paradicsomos húsgombóc is jól melegíthető, és napokig finom.

2016. márc. 31. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
48%

A húst maximum 2 napig szabad tárolni elkészítés után, a tojásos, tejtermékes és gombás ételeket szintén, mert kifejezetten könnyen romlandó, veszélyes ételek.


Amikben ilyesmi nincs, az tovább is eláll pl. zöldségek, rizs, tészta, gabonafélék,stb.


Ha a sajttal töltött pulkyamellett, csirkés vagy gombás quichet vasárnap elkézsíted, max. kedden szabad még belől enni, de jobb ha csak hétfőn.


A padlizsán, cukkini (nem rántva hanem grillezve jobb lenne), krumplipüré (tej nélkül vagy növényi tejjel), sültkrumpli elállnak 3-4 napot, szvsz. undorító dolog, de kinek mi.


Ami inkább eláll 3-4 napot és laktató is pl. ratatouille, zöldséges curry rizzsel,hummusz, csicseriborsófasírt, zöldségkrémlevesek, rakott zöldségek, zöldséges tészta vagy rizs/quinoa/hajdina/kuszkusz, zöldséges táska, töltött padlizsán/paradicsom/paprika/cukkini/krumpli/hagyma...


De mégegyszer leírom, a húsos, tejtermékes,tojásos, gombás ételeket MAX 2 NAPIG lehet biztonságosan elfogyasztani.

2016. márc. 31. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
35%
Egyébként is miért kell addig elállniuk? Nem tudsz koliban összedobni vagy rettentő egyszerű kaját?
2016. márc. 31. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy semmi felszerelés nincs ott. Egyszer megnéztem a konyhát, mert fb-n állandóan azon nyivákolnak, hogy nem pakolnak el maguk után a tanulók, meg épp ki a soros a konyha takarításában és semmi edény nincs ott. Se pohár, se evőeszköz. Szerintem aki főz is ott bent az is viszi azt amiben megcsinálhatja, de én levelezős vagyok és edény nélkül is sok cuccot viszek magammal.


És ezért lenne jó, ha legalább szerdáig tudnék normális kaját enni.

2016. márc. 31. 19:33
 8/8 anonim ***** válasza:
51%

Szerdáig tökéletes szinte bármi. Rendszeresen viszek egész hétre kaját és nem csak én sok barátom is. Szerdáig, csütörtökig van mit ennem és eddig 3 év alatt semmi bajom nem lett az ételektől (másnak sem). Van ami nem a legjobb ízre már csütörtökön, de jól megmelegítve problémát nem okoz.


Kollégiumi konyhákban nem szokott közös edény lenni. Nálunk is csak a sütőkhöz járó tepsik vannak, ezenkívül semmi.

Ha van kolis csoport nyugodtan kölcsönkérhetsz edényt pár órára és összedobhatsz valamit.

Milyen gyakran töltesz a koliban heteket? Mert ha csak évi egy két alkalom, akkor a menza vagy ételrendelés sem rossz megoldás. 700-800 ft-ért lehet kapni menüket általában, szerintem vállalható.

Plusz virslit is nyugodtan lehet mikrózni, erre való tálak is vannak amiben vízben főzheted. De ha simán kirakod egy tálra úgy is finomak, max szétnyílnak egy kicsit.

2016. ápr. 1. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!