Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ciki egy ilyen menüsor anyákna...

Ciki egy ilyen menüsor anyáknapjára? Más tipp?

Figyelt kérdés

A napokban költöztünk össze a pasimmal.

És arra gondoltunk hogy vasárnap anyáknapján áthivnánk a 2anyut ebédre.

Bevallom kezdő háziasszony vagyok.tehát könnyü tavaszias ételekre gondoltam ami mégis laktat és mind a 4en megesszük.

Valamilyen krémleves

Rablóhusi nyárson, friss kevert salival vagy grill zöldségekkel és öntet mellé

És sült banán fagyival/vagy pohárkrém/vagy fagyikehely gyümölcsökkel

Ez nagyon ciki igy együtt?

2016. ápr. 26. 13:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
20%

Valóban, ez az egész ebéd meghívás csak akkor oké, ha te is és a párod is "egyke", tehát a testvérek jogai nem sérülnek...

A fokhagyma-krém leves így társaságban, meghívott vendégnek nem biztos hogy kényelmes, órákig fokhagyma ízzel a szánkban jópofizni

Gátoldalban grillezni, és már ki is hűlt, mire hazaérsz vele

Grillezett zöldség és sült banán a fagyiban... kicsi soknak tűnik

De egyébként minden oké!

A magam részéről is valami húslevest + sültet, akár sütőben, akár az erkélyen grillben

Mellé egy hagyományos köret

És apró sós-édes süti, egy piskótával, vagy valami pohárkrémmel, tejszínhabbal...

és sok-sok szeretettel, figyelemmel körbevéve az anyukákat... az fogja adni nekik a legtöbbet!!!

2016. ápr. 26. 14:33
 12/24 anonim ***** válasza:
73%

Én inkább a te menüd mellett maradnék, nem pedig húsleves meg sült hús - az teljesen fantáziátlan, sablonos valami.

Ha az anyák szeretik a krémlevest, akkor csinálj azt, sokkal igényesebb, mint a húsleves. A fokhagymás levessel csak arra figyelj, hogy nem mindenki bírja - nekem annyira leesik a vérnyomásom töle, hogy kimondottan rosszul leszek.

A rablóhús, meg a sült zöldségek csak akkor lesznek jók, ha akkor frissen sütöd, vagy otthon a sütöben (esetleg az erkélyen grillen) süsd, vagy ezt módosítsd. (pl lecsós szelet is hasonló ízü, nem unalmas és nem bonyolult)

De mindenképpen olyat készíts, amit már csináltál vagy elözöle kipróbáltál, akkor nem sikerülhet rosszul.

2016. ápr. 26. 14:55
 13/24 anonim ***** válasza:
2%

A húsleves a világ legjobb kajája, nem véletlen, hogy a legjobb nevű éttermek étlapján ott van kötelezően világszerte. Sőt vannak éttermek szerte a világon, amelyek erre specializálódtak, és nem éppen sarki kifőzdékről van szó!

Hanem olyanokról, mint a bécsi Plachutta. [link]

A krémleves egy rendes húsleveshez képest bóvlikaja. Én sosem főzök ilyen sz...rokat, mert jó a húslevesem, és elfogy az utolsó szemig. Leveskockából meg nem fogok alaplevet főzni.

2016. ápr. 26. 15:30
 14/24 anonim ***** válasza:
88%

Ez nagyon ermberfüggő, én pl. sem a húslevest, sem a krémleveseket nem szeretem, mindkettő lehet jó, de én egyiket sem készítem soha. Amikor még ettem húst, akkor sem örültem a húslevesnek, mert utána soha semmit nem tudtam enni, úgy jóllaktam vele.

A krémlevesek sem egyformák, de nagyon igényesek tudnak lenni, ahogy a húslevesek is lehetnek rosszak... De unalmasak főleg. Az adott leves és az adott ember ízlése dönti el, hogy mennyire jó, önmagában nem lehet kijelenteni semmit. Nekem a hús elé adott húsleves a szörnyen unalmas s ismétlődő, de tudjuk, hogy sokan odavannak érte heti minimum egyszer.

Ízlésen vitatkozni minek?

2016. ápr. 26. 17:47
 15/24 anonim ***** válasza:
83%

15:30-as Ha szerinted "A húsleves a világ legjobb kajája", akkor nem igazán ettél még jó ételeket.

A húsleves jó LEHET, ha valaki rendesen el tudja készíteni, és ha akinek tálalják, az szereti.

De ez csak EGY a rengeteg jó leves és jó étel közül, nem pedig az ultimatív ennivaló.

2016. ápr. 26. 18:22
 16/24 anonim ***** válasza:
54%
Ha tavaszias, könnyedben gondolkozol, akkor a krémleves legyen valami gyümölcsből :)
2016. ápr. 26. 18:33
 17/24 anonim ***** válasza:
72%
Ha valaki szerint itt a húsleves a legjobb kaja a világon, akkor nem túl ínyenc és igen egysíkú a gondolkodása, mert az étkezése... :D
2016. ápr. 26. 18:39
 18/24 anonim ***** válasza:
21%

Sok mindent kóstoltam már, és a húsleves igen is kiváló étel. Aki mást állít, az általában nem tud főzni. Vagy még sosem járt rendes étteremben, csak olyan helyen, ahol leveskockával feljavított vackokat szolgálnak fel ilyen címen.

És nem csak a magyar húsleves kiváló, de a francia consommék, a bécsi Plachutta levese, de egy jó vietnami phoe vagy egy rámen is tud isteni lenni. Persze azt aláírom, a magyar háziasszonyok 90 százaléka pocsék húslevest készít, mert egyrészt nem tesz bele csontot, másrészt agyonrépázza, harmadrészt azt hiszi, csirkéből is lehet jót, vagy éppen egy óra alatt próbálja összehozni egy kuktában. Hát, így nem lesz jó. Aki betartja a több csontos hús, mint zöldség, jó húsok, és semmi leveskocka stb. alapelvet, és minimum 6 órát főzi, annak jó levese lesz, a krémlevesek a nyomába sem érnek.

2016. ápr. 26. 19:09
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

18:22-es folytatnám, csak hogy értsd, ettem már jó kajákat. A napokban ettem a Spoonon egy galamb esszenciát, kiváló volt, volt még kápia krémleves, vargányás leves is, de nekem a húsleves a kedvencem, ha valahol van jó, ki nem hagynám. Egy kápia krémleves persze jó dolog, sokkal érdekesebb, mint egy fokhagymakrémleves.

Ettem utána galambmellet libamájjal, a tonhalsteakkel is szemeztem, de végül lemondtam róla, és szerintem jól döntöttem.

A héten a Costes Downtownban eszem valami halas cuccot úgyis. Szóval van azért lehetőségem rendes helyeken rendes kajákhoz hozzájutni elég gyakran, és így is védem a húslevest. Elmondanám, ezeken a menő helyeken mindig van húsleves, zellerkrém-, fokhagymakrém- és tsai-val viszont még sosem találkoztam.

2016. ápr. 26. 19:19
 20/24 anonim ***** válasza:
77%

Azért nem semmi, hogy a kérdező kezdő háziasszony létére kigondol valamit, ami egy kicsit más mint a hétköznapi, és rá akarják beszélni a 100 éve halálra unt húslevesre, amit minden vasárnap az ember orra alá tol a nagymamája és már herótja van tőle :D

Kérdező, nagyon jó így a menü, de FRISSEN készítsd el. A társasház közös udvarában senkit nem fog zavarni, ha grillezel - a gáton viszont nem tartom jó ötletnek, és az étel felmelegítése sem valami jó ötlet.

A banánt tiramisura cserélni szintén tökéletes - azt már előző nap elkészítheted.

2016. ápr. 26. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!