Jól készítettem el a rakott krumplit?
Figyelt kérdés
Öreg burgonya volt csírákkal, ez le lett tördelve, de kis csíradarabok voltak rajta. Így héjastól megfőztem, majd lehúztam a héját. Tudom, hogy a csírával jobb vigyázni, de ez így ehető lesz?2016. ápr. 20. 11:30
1/14 anonim válasza:
Szia. Én így készítem. Épp tegnap volt,még a hűtőben van némi maradék. Öregburgonya héjastól odateszem főzni. Mikor megfőtt a héját csírával együtt eltávolítom. A csíra tokjával együtt főtt burgonyából pillanatok alatt eltávolítható. Míg hűl addig 10 tojást főni teszek. Én 15 percig főzöm a tojást keményre. Biztos ami biztos.. Kolbászt karikára vágom szeletelőgéppel,vagy késsel. Burgonyát is karikázom,és pecsenyés tepsibe,vagy jénaiba stb.... alsó sorba krumplit teljesen végig. Arra tojás karikák,majd a tetejére kolbász karikák. Fűszerezem só ,bors, én teszek foghagymagranulátumot is mert imádom. De kevesen tesznek. Ujra elkezdem krumplisor,majd tojás,és a tetejére kolbász ezt én 3 sor magasba szoktam,és utána 3-5 dl tejet langyitok mikróban. Serpenyőbe vajat hevítek,bele 2-3 kanál liszt. Csomómentesre keverem. Majd hozzáöntöm a langyos tejet. Eldolgozom,és tűz fölött besürvítem. Mikor sűrű akkor a legfelső burgonyasorra egyenletesen ráöntöm. 220 fokon sütőben kb 30-40 percre,de nem időre szemre dolgozom.. szóval 220 fokos sütőben átsütöm az egészet. Majd mikor 90%-os készültségben van,bő sajtreszelékkel végigszórom,és pár percre még visszatolom a sütőbe. A nejem,és a gyerekek imádják. Persze ahány ház annyi szokás.
2/14 anonim válasza:
Ha minden szükséges hozzávalót beletettél, akkor nincs gond. :)
3/14 anonim válasza:
Első vagyok megint. A mártás amit külön készítek,amivel leöntöttem ,a Besamel mártás.
4/14 anonim válasza:
Addig míg nincs újkrumpli, addig nincs öreg :D
Semmi baj nincs a letördelt csírákkal, már is ezt teszi, aki télire betankol krumpliból. Ráadásul, ha zavaró, ki lehet vágni a nyers, de a héjában főtt krumpliból is az esetleges csíramaradványokat.
Röviden semmi bajotok nem lesz az említett krumplitól.
5/14 anonim válasza:
Én Besamel helyett tejfölt használok, és a tetejére vékonyan kevés, itthon darált prézlit is szórok, de ahogy írod, ahány ház, annyi szokás.
6/14 anonim válasza:
Azt hiszem, a kérdező nem a fűszerezésre, vagy a sütési eljárásokra kíváncsi, csak a csírák miatt aggódik.
Általában én is leszedem, letördelem a csírákat, aztán akár nyersen darabolom, akár egészben főzöm, kivágom a krumpliból ami még benne maradt. Még soha nem lett tőle semmi bajom.
7/14 anonim válasza:
Utolsó. Ne kötözködj,hanem értelmezz. Nem csak a fűszerezést,és a sütést irtam,hanem a csíra könnyű eltávolítását is. Szövegértés 1-es :D
8/14 anonim válasza:
Sajnálom, ma kötözködő kedvemben vagyok :) Elnézést kérek mindenkitől, az ellenőrzőmet meg majd anyukámmal aláíratom.
9/14 anonim válasza:
Nekem tetszik az első receptje :) Biztos finom
10/14 anonim válasza:
Semmi extra nincs a receptjében, viszont a modora ordenáré.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!