Hogyan készíted a tört krumplit?
Megpucolom , kockára vagdosom megfőzöm azt' összetöröm .
Le szoktam önteni pecsenyezsírral vagy valami hasonlóval , sült hús , kacsa , stb.. zsírral .
Köszönöm szépen a válazokat!
Mennyi zsírt öntsek bele?
Pont ma készítettem egy jó adaggal. Én héjában főzöm meg a krumplit. ha puha, elnagyolva összevágom.
zsírban hagymát dinsztelek, kis sóval kicsit el is főzöm, hogy ne legen darabos. Egy hangyányi pirospaprikát teszek bele, csak éppenhogy egy kis színe legyen, és beleforgatom a főtt krumplit.Őrölt borssal ízesítem még.Krumplitörővel csak átnyomkodom, hogy nagy darabok ne maradjanak benne.
Nem is akarom krémesebbre, mint a krumplipürét, mert a nevében is benne van- tört krumpli-. Akár villával is elég lenne összetörni.
Én egy kiló krumplihoz, kb 5 deka zsíron dinszteltem a hagymát, de pl a férjem még tett a magáéra a pecsenye zsírjából.
Ha kevésnek találod, illetve száraznak tűnik, összetöréskor még bátran tehetsz bele zsírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!