Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készíted a tört krumplit?

Hogyan készíted a tört krumplit?

Figyelt kérdés
Nem a krumplipürére gondolok.
2016. márc. 20. 15:36
 1/7 anonim válasza:
100%
Kockára vágom, megfőzöm és kicsit megtöröm.
2016. márc. 20. 15:49
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk tört krumplinak azt nevezik, ha a megfött krumplit csak durván törjük össze és zsiradékban pirított hagymát keverünk bele.
2016. márc. 20. 15:52
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

Megpucolom , kockára vagdosom megfőzöm azt' összetöröm .

Le szoktam önteni pecsenyezsírral vagy valami hasonlóval , sült hús , kacsa , stb.. zsírral .

2016. márc. 20. 16:12
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válazokat!

Mennyi zsírt öntsek bele?

2016. márc. 20. 16:25
 5/7 anonim ***** válasza:
90%

Pont ma készítettem egy jó adaggal. Én héjában főzöm meg a krumplit. ha puha, elnagyolva összevágom.

zsírban hagymát dinsztelek, kis sóval kicsit el is főzöm, hogy ne legen darabos. Egy hangyányi pirospaprikát teszek bele, csak éppenhogy egy kis színe legyen, és beleforgatom a főtt krumplit.Őrölt borssal ízesítem még.Krumplitörővel csak átnyomkodom, hogy nagy darabok ne maradjanak benne.

Nem is akarom krémesebbre, mint a krumplipürét, mert a nevében is benne van- tört krumpli-. Akár villával is elég lenne összetörni.

2016. márc. 20. 16:27
 6/7 anonim ***** válasza:
90%

Én egy kiló krumplihoz, kb 5 deka zsíron dinszteltem a hagymát, de pl a férjem még tett a magáéra a pecsenye zsírjából.

Ha kevésnek találod, illetve száraznak tűnik, összetöréskor még bátran tehetsz bele zsírt.

2016. márc. 20. 16:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2016. márc. 20. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!