A sütés nélküli őzgerinc nevű édességnek mennyi idő ideális a megdermedéshez hűtőben, ha babapiskótával készítettem és a kelleténél hígabb lett a krém?
Annyira azért nem lett híg szerencsére. Néha megnézem és egyre jobb állapotú. Csak biztosra akartam menni.
Igen, amúgy, nem vagyok elkeseredve, attól még finom lesz. :)
Hát megnéztem most reggel, egész éjjel ott állt a hűtőben, és mégis elkeseredtem, mert az egész egy néhol piskótás, néhol bizarrul folyó barna krémes fosmassza lett az egész, és valójában még az íze sem az igazi őzgerinc íz. : (
Van ötletetek, hogy mihez tudnám felhasználni? Valamit hozzátenni és megsütni vagy akármi. Mert most kivettem a formából és beleraktam egy nagyobb tálba, összeesett az egész, mintha sosem lett volna a formában.
Olyan, hogy sütés nélküli őzgerinc sütemény nincs, de nagyon sokféle van, amit sütés nélkül, őzgerincben kell megdermeszteni, ami után szépen szeletelhetőek.
Nem is értem, mi az, hogy "nincs is őzgerinc íze "... ?
Az őzgerinc a sütőforma, amiben rengeteg féle sütött és sütés nélküli sütit lehet készíteni.
valamit a hozzávalónál nézhettél félre, de így a konkrét recept nélkül nehéz megítélni, mi lehet a baj.
ami most nem sikeredett, esetleg adagold ki pohárkrémnek, egy kis durvára vágott dióval szórd meg és tejszínhabbal koronázd meg.
Írd, le milyen receptet használtál, hátha közelebb jutunk a megoldáshoz.
Én tudom miről beszélek, majd Te is rájössz előbb utóbb.
A lényeg, hogy ehető lett :D
Ha gondolod írok neked két őzgerincben hűlt, hideg sütit, néhány jó recept nem árt , ha kéznél van.Ja, és a Te receptedet is kíváncsian várom, mindig tanul az ember...
25 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 5 dkg kakaó, két tasak pudingpor, 2 tojás, ízlés szerint dió, gyümölcs. Remélem, nem hagytam ki semmit. Összekeverjük, főzzük, majd a formába egy réteg krém, egy réteg piskóta/keksz és így tovább. Majd állni kell hagyni a hűtőben és a végén jól szelhetőnek kellene lennie.
Nem tudom, nálam mitől lett ennyire híg, talán sok lett a porcukor vagy nem jó ideig főztem. Mindegy, majd kikísérletezem, nekem ez volt az első őzgerincben készült süteményem (csak hogy a kedved szerint írjam :D).
Tudom, hogy sok mindent lehet a formában sütni, elkészíteni, de én ezt a fajtát ismerem klasszikusként.
Első olvasatra csak a cukor tűnik soknak egy kicsit, és a két pudingtól szerintem be is kellett volna állnia.
Én gőz fölött szoktam először megolvasztani a vajat/margarint, aztán bele a többi cucc, de nekem csak egy puding kell hozzá, viszont több benne a "szárazanyag".
az egyikbe 15 dkg kókuszreszelék is megy,+ babapiskóta egy sor, a másikba pedig egy csomag ostyalap összetördelve.
Talán sűrűbbre kellett volna főzni, de tényleg lövésem sincs, hogy mitől maradhatott folyós reggelre.
Na mindegy, bízz benne, hogy legközelebb jobban sikerül :)
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!