Kinyomkodott reszelt krumplit ha összekeverek fűszeres daráthússak, ki tudom sütni minden nehézség nélkül. Mint a lepcsankát?
Pici tojás és minimális liszt nem árt bele kötőanyagnak.
Bár én nem finomra reszelt krumplival csináltam, hanem szálassal (a nagyobb szálún) ha finomra van reszelve, lehet jobb a tapadása.
De bekeverésnél úgyis lehet érezni, mennyire tömör, mennyire szétesős. Ha nem vagy biztos magadban, csinálj egy próbasütést.
Én amúgy rostlapon sütöttem, nem bő zsiradékban, amiatt is másképp viselkedhet.
Egyébként ez a görög keftedes egy változata, ajvárt, vagy fokhagymás, vagy zöldfűszeres joghurtot is csinálhatsz hozzá.
AZ arányok tőled függenek, attól függ, inkább krumplisat akarsz, vagy inkább húsosat.
Én kb 1/3 50-50% és 2/3 arány között lőném be, nekem megfelelő módon.
Liszt helyett egyébként ha nagyon szétesős, használhatsz étkezési keményítőt, azt nagyrészt amúgy is burgonyából csinálják, ami amúgy is van benne, szóval csak olyan, mint ha egy extra nagy keményítőtartalmú krumplit használnál.
Elkészült és finom lett!
Hozzávalók:
kb.30 dkg. darált hús
2 nagy reszelt burgonya
só,bors,fokhagyma és
annyi őrölt hajdina,hogy összeálljon.
Mellé dinsztelt vöröskáposzta.
Nagyon finom és kiadós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!