Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz nehéz a pizzatésztám?

Mitől lesz nehéz a pizzatésztám?

Figyelt kérdés
A recept szerint 2 pohár liszt (eredetileg 1 fehér, 1 teljeskiőrlésű, de én csak fehérlisztet használok), 1 deci sör, 1 deci olaj (olivaolaj helyett simát teszek bele), kis cukor, sütőpor kell bele. Kinyújtom rendesen. És ha már egy kicsi szeletet is eszek, órákig úgy érzem, tele vagyok. Mit tehetnék, hogy könnyebb legyen?

2015. márc. 18. 22:29
 1/10 anonim ***** válasza:
nem tudom, de én örülnék ha ilyen laktató pizzákat találnék :D
2015. márc. 18. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
mert nincs benne élesztő, azért nehéz
2015. márc. 18. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Pizzába nem sütőpor kell, attól lesz kemény, liszt olaj só cukor víz vagy tej és élesztő.
2015. márc. 19. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy jól be kell dagasztani, majd egy órát kelni hagyni, a tésztának kézzel könnyen formázhatónak kell lenni, formázás után még legalább fél órát kelni hagyod és csak utána sütöd.
2015. márc. 19. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez nem igazi pizzatészta. Liszt, víz, só, (olíva)olaj, élesztő, pici cukor. Ennyi a pizzatészta, semmi más. Nem sör és nem sütőpor és nem tej. És ahogy előttem lévő írta, jól be kell dagasztani, azon nem szabad spórolni. Ha nem megy kézzel, akkor robotgéppel vagy kenyérsütővel. Utóbbi meg is keleszti rendesen.
2015. márc. 19. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Ügyet Lenke ***** válasza:
tényleg semmi egyéb nem kell bele mint amit az utolsó írt, dagasztás, nem muszáj nagon sokat, jól el kell dolgozni és kell keleszteni, nekem nagyon soknak tűnika a 2 deci folyadék, az olaj főleg, két-három kanálnyi kell bele és nem sütőpor, élesztő...
2015. márc. 19. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
92%

1 dl olaj, az nagyon sok!

Én 500 g liszthez 2 evőkanál olajat teszek.

Igaz, én élesztősen készítem, a pizzatészta kelt tészta.

2015. márc. 19. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Mert nem teszel bele élesztőt.


Liszt, víz, só, élesztő, kis olaj (2 ek. kb.). Megdagasztod, 20-25 perc kelesztés, nyújtod és sütöd.

2015. márc. 19. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Én szabálytalanul, mostanában tejjel csinálom, szeretjük így, mert az alja ropog, a belseje pedig habos-babos. :-)
2015. márc. 19. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! kelt tésztát még nem csináltam, de legközelebb kipróbálom így :)
2015. márc. 19. 17:30

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!