Mitől lesz nehéz a pizzatésztám?
Figyelt kérdés
A recept szerint 2 pohár liszt (eredetileg 1 fehér, 1 teljeskiőrlésű, de én csak fehérlisztet használok), 1 deci sör, 1 deci olaj (olivaolaj helyett simát teszek bele), kis cukor, sütőpor kell bele. Kinyújtom rendesen. És ha már egy kicsi szeletet is eszek, órákig úgy érzem, tele vagyok. Mit tehetnék, hogy könnyebb legyen?2015. márc. 18. 22:29
1/10 anonim 



válasza:





nem tudom, de én örülnék ha ilyen laktató pizzákat találnék :D
2/10 anonim 



válasza:





mert nincs benne élesztő, azért nehéz
3/10 anonim 



válasza:





Pizzába nem sütőpor kell, attól lesz kemény, liszt olaj só cukor víz vagy tej és élesztő.
4/10 anonim 



válasza:





Még annyit, hogy jól be kell dagasztani, majd egy órát kelni hagyni, a tésztának kézzel könnyen formázhatónak kell lenni, formázás után még legalább fél órát kelni hagyod és csak utána sütöd.
5/10 anonim 



válasza:





Mert ez nem igazi pizzatészta. Liszt, víz, só, (olíva)olaj, élesztő, pici cukor. Ennyi a pizzatészta, semmi más. Nem sör és nem sütőpor és nem tej. És ahogy előttem lévő írta, jól be kell dagasztani, azon nem szabad spórolni. Ha nem megy kézzel, akkor robotgéppel vagy kenyérsütővel. Utóbbi meg is keleszti rendesen.
6/10 Ügyet Lenke 



válasza:





tényleg semmi egyéb nem kell bele mint amit az utolsó írt, dagasztás, nem muszáj nagon sokat, jól el kell dolgozni és kell keleszteni, nekem nagyon soknak tűnika a 2 deci folyadék, az olaj főleg, két-három kanálnyi kell bele és nem sütőpor, élesztő...
7/10 anonim 



válasza:





1 dl olaj, az nagyon sok!
Én 500 g liszthez 2 evőkanál olajat teszek.
Igaz, én élesztősen készítem, a pizzatészta kelt tészta.
8/10 anonim 



válasza:





Mert nem teszel bele élesztőt.
Liszt, víz, só, élesztő, kis olaj (2 ek. kb.). Megdagasztod, 20-25 perc kelesztés, nyújtod és sütöd.
9/10 anonim 



válasza:





Én szabálytalanul, mostanában tejjel csinálom, szeretjük így, mert az alja ropog, a belseje pedig habos-babos. :-)
10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! kelt tésztát még nem csináltam, de legközelebb kipróbálom így :)
2015. márc. 19. 17:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!