Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék házikészítésű...

Szeretnék házikészítésű tésztát csinálni. halottam, h. azt száritani kell, van olyan amit azonnal (főzés után) fogyasztani lehet? nehéz elkészíteni?

Figyelt kérdés

2014. dec. 13. 05:59
 1/8 anonim ***** válasza:
2014. dec. 13. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
Minden házi készítésű tésztát lehet azonnal fogyasztani (kifőzés után). Akkor kell szárítani,ha nagyobb mennyiséget készítesz, és tartalékolni akarod. Ha sok az időd, és az energiád, akkor csináld, de nem éri meg. Mire megveszed a lisztet, tojást, dolgozol vele, többe kerül, mint a saját márkás kész tészták a multiknál...és azok sem rosszak.Azért meg lehet próbálni, legalább megtudod milyen a friss, és mennyi meló van vele.
2014. dec. 13. 06:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

MINDEN tészta fogysztható frissen kifözve.

Szárítani CSAK azért kell, hogy tárolni lehessen.


A nehézség föként abban van, hogy a nyers tésztát alaposan össze kell gyúrni (ami fizikailag nem egész könnyü, mert a tészta elég kemény kell, hogy legyen), egészed addig, amíg teljesen egynemü lesz, utána kinyújtani (ami szintén fárasztó lehet).

Általában 100 g liszthez 1 tojást szokás venni, akkor lesz finom.


A kinyújtott tésztát utána darabolni kell, és vagy hamarosan felhasználod (pár órán belül), vagy meg kell szárítani és akkor akár egy évig is eláll.

2014. dec. 13. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem nehéz elkészíteni és lehet azonnal kifőzni, csak ha sokat csináltál, akkor kell a maradékot kiszárítani, hogy később felhasználhasd.
2014. dec. 13. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
93%
Aki a multik tésztájához hasonlítja az nem evett még JÓ !! házi tésztát. Össze hasonlíthatatlanul jobb a házi. Persze ha jól van megcsinálva.
2014. dec. 13. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

biztos vagyok benne,h.finomabb a házi. mindenkinek köszönöm a választ!

akkor már csak keresnem kell egy jó receptet. :)

2014. dec. 13. 22:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Amit 3. írt, 10 dkg liszt+1 tojás, az tökéletes recept. Ha van tésztagéped, akkor a nyújtás+darabolás kb 10 perc összesen. Ha szereted, akkor pl a káposztás tészta tökéletes próbálkozásnak. Érezni fogod a különbséget.
2014. dec. 16. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2014. dec. 16. 16:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!