Nem dermedt meg a kocsonya, pedig sok bőr volt benne, mitől lehet?
Disznófejből lett csinálva, de most reggel látom, hogy mint a leves, olyan maradt. :(((
A leveskockától lehet?
Nem nagyon csináltam még ilyet. :(
Köszönöm a válaszokat. :)
Újra főzéssel még próbálkozhatsz, de megjegyzem jól elbaltáztad a gulyásleves kockával.(isten tudja mi van benne )
Szerintem is a levet sokalltad el, mert a disznófej tökéletes kocsonyának.
Ha mégsem lesz belőle kocsonya, leszűrve, jól lehűtve, kicsontozva egyétek meg a fejhúst, frissen préselt fokhagymával, pirospaprikával megszórva.
Leginkább a különféle kötőszövetekben lévő kollagén az, amitől "megdermed". Ezt a csontok felszíne, porc, bőr... tartalmazza legnagyobb mértékben.
Valószínűleg nem lett elegendő ideig főzve, így kevés oldódott ki. Próbáld tovább főzni, esetleg étkezési zselatinnal (ez lényegében ugyan az, ami okozza a kocsonya megdermedését) javíts az állagán.
Amúgy a fokhagymát felejtsük már el, habár tartalmaz kollagént, mint minden állat vagy növény, de porchoz képest elhanyagolható mennyiségben. Csupán ízesítésben van szerepe.
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek nyomtam a zöld kezet.
Össze lett öntve, lesz belőle majd valami lebbencs leves szerűség, vagy nem is tudom, krumpli lesz hozzá, meg tészta, valami csak lesz belőle. :)
Kidobva nem lesz, az fix. :)
Szegény malacka. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!