Amikor a kocsonya fő, az mennyire büdös?
Nem büdös az (legalábbis nálam a kaja sosem az), de egy eléggé nehéz, zsíros illat összejön még nyitott ablaknál is.
Nem kell bele túl sok foghagyma, arra kell vigyázni, hogy mennyi vizet öntöl rá, mielőtt felteszed főni, mert ha az sok, akkor bizony nehezen fog alvóra térni a kocsonyád.
Ahogy én tanultam és csinálom:
amikor már a husikat megpucoltad és feldaraboltad, akkor számold ki, hogy hány tányérba (kistálkába) fogod szétrakni. No annyi tányér (tálka) vizet önts rá, plusz még 1 adagot az elforrásra.
Amikor az egész felforrt, akkor vedd alatta a lángot takarékra, és nagyon szépen lassan (mint az igazi húsleves) inkább csak pöcörögjön, ne forrjon. Ezért a kocsonya kb. 5 órán keresztül fog neked főni.
Általában úgy tesszük fel, hogy kb. ebéd után 1 órára felforrjon, és ha 5 órahosszát fő (persze ez függ attól is, hogy milyen öreg disznó, melyik részéből főzöd), de akkor is kb. este 6 órakor jutsz el odáig, hogy szétadagolod. Akkor este 10-11-ig már megmutatja, hogy megalszik-e, vagy esetleg már mehet is a hűtőbe még lefekvés előtt.
De csak a fokhagyma illata érződik, vagy a húsnak is van erős szaga? A fokhagyma szagot még talán lenyomom a torkán.
A barátnőm ilyen. Mit várjon egy 32 éves egy 23 éves lánytól. Az anyja nem tanította. Így én vezetem a háztartást és én mosok, takarítok.
23 éves lány vagyok, és dolgozok, 13 éves korom óta tudok főzni, és mindent majdnem megcsinálok ami kell egy kertes háznál, jó mondjuk én rá voltam utalva,h mindent megtudjak tanulni kiskoromban!
Egyébként lesz szaga, mivel főzni fogsz, de halaszd holnapra a dolgot, mert ilyenkor Nyíregyházán sincs semmi nyitva, max az éjjel-nappalik!
Én meg 21 vagyok, mégsem rohanok ki a világból, ha sül/fő valami. Laktam már egyedül is, főztem magamra is, másokra is. Ez nem korfüggő, inkább jellem. Feleségül azért ne vedd.
Bocs az offért.
Tudom, hogy a szerelem vakká tesz,(bár a házasság utána kiváló szemorvos...), kérlek kérdező vedd poénnak, ne neheztelj rám, de nem tudom kihagyni.
Ennek a lyánykának, nálam, ha így állna a konyhához, valami mást nagyon kéne tudnia, hogy megtartsam...
De megnyugtatlak, a "porleves" intenzívebb illatú, mint a kocsonya.
Karàcsonyra készítettünk kocsinyát, terhes vagyok, minden szag irritàl, de ennek semmi szaga nem volt!
Mondjuk mi nem bőrből, hanem húsból készítjük. 1 kg kicsicsontozott bőrös csülköt, fél kiló combot, vagy tarját kis kockàra vàgunk,, 6 liter vízben 3 órát főzzük, kis vegeta, 5 szegfűbors, 6 babérlevéllel a vízben kis lángon. Majd felöntös annyi vízzel amennyit elfőtt, kis vizet kiszedek belőle egy tálba, amiben 4 csomagHorvát Rozi háztartási zselatint el keverek , bele öntöm a fazékba hagyom egyet forrni a húsos lével, majd kis tálkába szedem, és kirakom a teraszra, vagy a kamrában dermedni!
Nagyon finom, biztos hogy kocsonya lesz, és szinte hús, nem bőr!
Ha jól belegondolsz, a kocsonya nem más, mint olyan húsleves, amit az adott hús mennyiségéhez képest kevés vízben főztek meg, ezért amikor kihűl, akkor bekocsonyásodik.
No, ha a húsleves főzéskor terjengő illat a barátnőd szerint büdös, akkor igen, a kocsonya-főzés is büdös.
Személy szerint nem büdös, tehát embere válogatja, ki mire mondja azt, hogy büdös.
Tegnap itt sokaknak "bödös" volt a kocsonya, mert senkiét nem díjazták...kivéve a 4 zacskó zselatinost...
Tényleg ízlések és pofonok különbözősége, vagy a rosszindulat vezérelte a más kérdésekre is adott válaszok
"értékelését".
De hát nekik is boldog új évet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!