Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Amikor a kocsonya fő, az...

Amikor a kocsonya fő, az mennyire büdös?

Figyelt kérdés
Kocsonyát szeretnék főzni (32 éves férfi létemre), de nagyon óvatosnak kell lennem, mert a barátnőm nem bírja a szagokat a konyhában (ő-mondjuk nem sokat van ott, mert csak porlevest tud főzni). Ha süteményt sütök, akkor is van, hogy hisztizik. Tehát csak akkor fogok hozzá életem első kocsonyájához, ha nem jár nagy bűzzel. Ha valakinek van jó receptje, azt szívesen venném, ha megosztaná. ja és hol lehet kapni bőrkét, fület és farkat egy nagyobb vidéki városban? (jelen esetben Nyíregyháza)
2012. dec. 26. 16:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
42%
Bizony a jó kocsonyának van illata, nem is akármilyen a jó sok fokhagymától.enélkül neki se állj..., met, ha nem bírja a leányzó, akkor hiába van füle-farka:)
2012. dec. 26. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
85%
A Búza téren ha a Kukoriba elmész, a srác még segít is összeszedni amire szükséged van. (megjegyzem jó kis barátnőd van)
2012. dec. 26. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
51%

Nem büdös az (legalábbis nálam a kaja sosem az), de egy eléggé nehéz, zsíros illat összejön még nyitott ablaknál is.

Nem kell bele túl sok foghagyma, arra kell vigyázni, hogy mennyi vizet öntöl rá, mielőtt felteszed főni, mert ha az sok, akkor bizony nehezen fog alvóra térni a kocsonyád.

Ahogy én tanultam és csinálom:

amikor már a husikat megpucoltad és feldaraboltad, akkor számold ki, hogy hány tányérba (kistálkába) fogod szétrakni. No annyi tányér (tálka) vizet önts rá, plusz még 1 adagot az elforrásra.

Amikor az egész felforrt, akkor vedd alatta a lángot takarékra, és nagyon szépen lassan (mint az igazi húsleves) inkább csak pöcörögjön, ne forrjon. Ezért a kocsonya kb. 5 órán keresztül fog neked főni.

Általában úgy tesszük fel, hogy kb. ebéd után 1 órára felforrjon, és ha 5 órahosszát fő (persze ez függ attól is, hogy milyen öreg disznó, melyik részéből főzöd), de akkor is kb. este 6 órakor jutsz el odáig, hogy szétadagolod. Akkor este 10-11-ig már megmutatja, hogy megalszik-e, vagy esetleg már mehet is a hűtőbe még lefekvés előtt.

2012. dec. 26. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

De csak a fokhagyma illata érződik, vagy a húsnak is van erős szaga? A fokhagyma szagot még talán lenyomom a torkán.

A barátnőm ilyen. Mit várjon egy 32 éves egy 23 éves lánytól. Az anyja nem tanította. Így én vezetem a háztartást és én mosok, takarítok.

2012. dec. 26. 17:18
 5/12 anonim ***** válasza:
75%

23 éves lány vagyok, és dolgozok, 13 éves korom óta tudok főzni, és mindent majdnem megcsinálok ami kell egy kertes háznál, jó mondjuk én rá voltam utalva,h mindent megtudjak tanulni kiskoromban!

Egyébként lesz szaga, mivel főzni fogsz, de halaszd holnapra a dolgot, mert ilyenkor Nyíregyházán sincs semmi nyitva, max az éjjel-nappalik!

2012. dec. 26. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
74%

Én meg 21 vagyok, mégsem rohanok ki a világból, ha sül/fő valami. Laktam már egyedül is, főztem magamra is, másokra is. Ez nem korfüggő, inkább jellem. Feleségül azért ne vedd.

Bocs az offért.

2012. dec. 26. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 doboszoli ***** válasza:
80%

Tudom, hogy a szerelem vakká tesz,(bár a házasság utána kiváló szemorvos...), kérlek kérdező vedd poénnak, ne neheztelj rám, de nem tudom kihagyni.

Ennek a lyánykának, nálam, ha így állna a konyhához, valami mást nagyon kéne tudnia, hogy megtartsam...

De megnyugtatlak, a "porleves" intenzívebb illatú, mint a kocsonya.

2012. dec. 26. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
22%

Karàcsonyra készítettünk kocsinyát, terhes vagyok, minden szag irritàl, de ennek semmi szaga nem volt!

Mondjuk mi nem bőrből, hanem húsból készítjük. 1 kg kicsicsontozott bőrös csülköt, fél kiló combot, vagy tarját kis kockàra vàgunk,, 6 liter vízben 3 órát főzzük, kis vegeta, 5 szegfűbors, 6 babérlevéllel a vízben kis lángon. Majd felöntös annyi vízzel amennyit elfőtt, kis vizet kiszedek belőle egy tálba, amiben 4 csomagHorvát Rozi háztartási zselatint el keverek , bele öntöm a fazékba hagyom egyet forrni a húsos lével, majd kis tálkába szedem, és kirakom a teraszra, vagy a kamrában dermedni!

Nagyon finom, biztos hogy kocsonya lesz, és szinte hús, nem bőr!

2012. dec. 26. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha jól belegondolsz, a kocsonya nem más, mint olyan húsleves, amit az adott hús mennyiségéhez képest kevés vízben főztek meg, ezért amikor kihűl, akkor bekocsonyásodik.


No, ha a húsleves főzéskor terjengő illat a barátnőd szerint büdös, akkor igen, a kocsonya-főzés is büdös.

Személy szerint nem büdös, tehát embere válogatja, ki mire mondja azt, hogy büdös.

2012. dec. 27. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Tegnap itt sokaknak "bödös" volt a kocsonya, mert senkiét nem díjazták...kivéve a 4 zacskó zselatinost...

Tényleg ízlések és pofonok különbözősége, vagy a rosszindulat vezérelte a más kérdésekre is adott válaszok

"értékelését".

De hát nekik is boldog új évet!

2012. dec. 27. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!