Honnét tudom hogy megsult belülről?
Szeretnék este grillezni.. Honnet tudom, hogy a belseje megsult? Valami megoldás? :D
Még egy kérdés: milyen húst ajánlatok grillezni?
"Még egy kérdés: milyen húst ajánlatok grillezni?"
Tarja, oldalas, csirke .
Szúrj egy kést a legvastagabb pontjába, tartsd bent két-három másodpercre, majd húzd ki: érintsd az ajkadhoz a penget (lapjával! Ne élével!:) ), és ha égeti az ajkadat, akkor elég forró.
A csirkehúsnak belül legalább 65 foknak kell lennie, a sertés már 53-55 foktól is kellemesen fogyasztható (veszély nélkül!), a marha pedig akár már 35-40 foktól is. Viszont a 65 fok környéke lesz az, ami égetni fogja az ajkadat. Azon a hőfokon minden hús és hal már fogyasztható. És még valami: ne ijedj meg, nem fogja hólyagosra égetni a szádat, csak annyira forró lesz, hogy nem akarod majd ott tartani másodpercekig.
Persze az is jó amit előttem írtak: egységes szeleteket süss, egyszerre, és legyen egy mintapéldány (érdemes a legnagyobb húst kiválasztani, ha van eltérés a húsok közt). Ha az megsült, akkor mindnek jónak kell lenni. Persze egyenletes hő esetén. Figyelj arra, hogy a grill szélén általában kisebb a hő, ezért nem biztos, hogy ott is ugyanolyan gyorsan sülnek a húsok.
Egyértelmű, hogy a kóstolás a legmegbízhatóbb az ellenőrzésre. Puha húsokat válassz, ahogy már írták a tarja, oldalas csirke megfelelőek a grillezésre.
ha pl a csirkecombot csontostól sütöd, érdemes a bőr alatt éles hegyes késsel több helyen beszúrni csontig, így biztosan átsül és nem lesz véres a csont mellett.
Bumbi ajánlata is jó, csak szerintem ehhez bizonyos gyakorlat kell, és a nyelvünk sem egyformát érzi a hőt.
Én biztos megégetném a nyelvemet, aminek legfeljebb a férjem örülne... :)
A csirkének és a sertésnek is legalább 60 fok fölé kell melegednie!Belül is. Ez az a hőfok amit a legtöbb kórokozó már nem él túl.
A csirkemell viszonylag hamar elkészül. Szerintem is az a legegyszerűbb és legbiztosabb, ha egyet letesztelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!