Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Honnét tudom hogy megsult...

Honnét tudom hogy megsult belülről?

Figyelt kérdés

Szeretnék este grillezni.. Honnet tudom, hogy a belseje megsult? Valami megoldás? :D

Még egy kérdés: milyen húst ajánlatok grillezni?


2016. ápr. 12. 15:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha kb. azonos méretű húsokat teszel a grillre, egy időben akkor használhatsz egyet tesztként. Mikor már úgy néz ki, hogy jó lesz azt felvágod és megnézed, hogy jó-e. Ha jó, akkor nagy valószínűséggel a többi is megsült. Ha láthatóan nyers, akkor szépen visszateszed a grillre és sütöd őket tovább. A hús állapotán látszik, hogy kb. még mennyi időt kell a grillen töltenie.
2016. ápr. 12. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
73%

"Még egy kérdés: milyen húst ajánlatok grillezni?"


Tarja, oldalas, csirke .

2016. ápr. 12. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 bumbi02 ***** válasza:
100%

Szúrj egy kést a legvastagabb pontjába, tartsd bent két-három másodpercre, majd húzd ki: érintsd az ajkadhoz a penget (lapjával! Ne élével!:) ), és ha égeti az ajkadat, akkor elég forró.


A csirkehúsnak belül legalább 65 foknak kell lennie, a sertés már 53-55 foktól is kellemesen fogyasztható (veszély nélkül!), a marha pedig akár már 35-40 foktól is. Viszont a 65 fok környéke lesz az, ami égetni fogja az ajkadat. Azon a hőfokon minden hús és hal már fogyasztható. És még valami: ne ijedj meg, nem fogja hólyagosra égetni a szádat, csak annyira forró lesz, hogy nem akarod majd ott tartani másodpercekig.


Persze az is jó amit előttem írtak: egységes szeleteket süss, egyszerre, és legyen egy mintapéldány (érdemes a legnagyobb húst kiválasztani, ha van eltérés a húsok közt). Ha az megsült, akkor mindnek jónak kell lenni. Persze egyenletes hő esetén. Figyelj arra, hogy a grill szélén általában kisebb a hő, ezért nem biztos, hogy ott is ugyanolyan gyorsan sülnek a húsok.

2016. ápr. 12. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelmű, hogy a kóstolás a legmegbízhatóbb az ellenőrzésre. Puha húsokat válassz, ahogy már írták a tarja, oldalas csirke megfelelőek a grillezésre.

ha pl a csirkecombot csontostól sütöd, érdemes a bőr alatt éles hegyes késsel több helyen beszúrni csontig, így biztosan átsül és nem lesz véres a csont mellett.

Bumbi ajánlata is jó, csak szerintem ehhez bizonyos gyakorlat kell, és a nyelvünk sem egyformát érzi a hőt.

Én biztos megégetném a nyelvemet, aminek legfeljebb a férjem örülne... :)

2016. ápr. 12. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Csirkemell lesz. Felkockazva. Apro darabokra. Annak sok idő nem kell. Azt is vagjam?
2016. ápr. 12. 19:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szeletbe szokás a csirkemellet grillezni, és nagyon rövid idő alatt átsül így is.
2016. ápr. 12. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A csirkének és a sertésnek is legalább 60 fok fölé kell melegednie!Belül is. Ez az a hőfok amit a legtöbb kórokozó már nem él túl.

A csirkemell viszonylag hamar elkészül. Szerintem is az a legegyszerűbb és legbiztosabb, ha egyet letesztelsz.

2016. ápr. 12. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!