Ki hogy készíti a csülköt sütve? Sütöttem már, de belülről olyan íztelen lett! Holnap azt főznék!
Igen, igen, ezt bizony ki kell tapasztalni :)
Én mindig kicsit előfőzöm (Zepterben, de sima edény, vagy kukta is megteszi), kb. félkész állapotra. Só, bors, babérlevél, fokhagyma a vízbe.
Mikor kész, kicsit hagyom hűlni, majd nagyobb (adagnyi) darabkákra vágom (mintha oldalast sütnék, így alaposan átjárják az ízek).
Készítek egy mázat só, fokhagyma, mustár, bors, köménymag, pici méz hozzáadásával, bekenem a husikat (a bőrét nem). Aztán zsupsz a sütőbe, zsíros, bőrös résszel felfelé sül a második felében, így ropogós lesz a bőr. Isteni finom.
Úgy is csinálhatod, hogy fűszerezve be a sütőbe, és alá öntesz egy 3dl-es sört.
Én általában hagymás tört krumplit adok hozzá. Jó étvágyat!
A 2. válaszoló szerint készítem, de nem főzöm meg teljesen, csak annyira, hogy ha végighasítom a csülköt, akkor viszonylag könnyedén ki tudjam szedni a csontot.
Ezek után az befűszerezem (kívül-belül), körberakom még hasáb-burgonyával, hagymával stb. és először fólia alatt párolom teljesen puhára, majd ropogós-pirosra sütöm. (Több íz, zamat marad benne, ha nem főzöd meg előre teljesen)
Soha nem főzöm elő, nem lúgozom ki.
Szétszedem 10-15 dekás darabokra, így fűszerezem. Nem olyan "mutatós" mint egészben, de az íze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!