Ha eddig csak palacsintát sütöttem, tudok fánkot is sütni? Lehet olyat, hogy megcinálom a tésztát és csak később sütöm ki mikor az aszsony is hazalér?
Persze hogy tudsz!!!
Egyszerűbbet válassz!!
ne meleg helyen keleszd és nem kell meg olyan hamar....
én ezt a félét szoktam csinálni,mert lángost is ebből sütök....
2bögre liszt
1tojás
csip.só
1 ev.kanál cukor
1,5dl langyos tej
1 élesztő
Megkeleszted az élesztőt(befőttesüvegbe:cukor,tej,élesztő)
Lisztet tálba(ha van zárható)ha nincs konyharuhával letakarod majd,villával felvert tojást,felfutott élesztőt bele keverni,kb 1dl sós vizet szoktam még bele keverni ha nagyon kemény lenne a tészta,fakanállal kidolgozod(5perc). Letakarod egy órán belül megkell,lisztes kézzel darabokat vágsz olajban kisütöd.
A felfuttatás ugye azt jelenti, hogy a langyos tejbe beletesszük az élesztőt?
Illetve ehhez mennyi cukrot is tegyek, gondolom ne az egészet?
A cukor a porcukor legyen ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!