Mitől nem morzsálódik az otthon sütött kenyér?
Figyelt kérdés
Teljes kiőrlésű-liszttel sütöm a kenyeret. Dupla mennyiségű sikért teszek bele, mégis morzsálódik! Mit tegyek még, hogy könnyebben szeletelhető legyen a házikenyerem?2016. ápr. 11. 09:06
1/3 anonim válasza:
Recept nélkül nehéz megmondani. De normál kenyérbe - akár teljes kiörlésü, akár rozs vagy egyéb lisztböl készült -, nem kell külön sikér, föleg nem dupla adag.
A TK lisztnél meg általában kicsit több folyadék kell, és sokkal hosszabb kelesztési idö, mint a fehér liszt esetében. Ezt sem a nagyobb mennyiségü élesztö, sem a sikér nem helyettesíti.
2/3 anonim válasza:
Étolajat teszel bele ? Fél kilónként 2-3 evőkanállal.
3/3 A kérdező kommentje:
Teljes kiőrlésű liszt, BL-55 liszt fele-fele arányban, 1 e.k. búzasikér, 5 dkg. élesztő, 5 dkg. főtt burgonya, 1 ek. tört napraforgó, 3 ek. olaj, só, fél liter langyos víz. Mikor kisül, ruganyos, ha kihűl morzsálódik szeleteléskor! Szerinted még mi kell bele?
2016. ápr. 12. 08:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!