Túrós desszert mellé milyen főételt készítenétek?
Valami könnyű krémleves (brokkoli, fokhagyma, zeller, gomba, karfiol, póréhagyma... stb )
Csülök Pékné módra, Bakonyi gombás sertésszelet galuskával,
Kijevi csirkemell, Krumplicsónakok gombás-sonkás-besameles töltelékkel megtöltve, gazdagon megszórva reszeltsajttal, ugyanez lehet fűszeres darálthússal is, sok friss vegyes tavaszi salátával.
Grillezett húsok, halak, gyakorlatilag mindegyik jó főételként a torta elé.
A fasírthús valóban hálás alapanyag. Sokféleképpen el lehet készíteni dekoratívan is, akárcsak az előttem szóló kedves válaszoló.
Én is írok egy módom, ami tulajdonképpen stefania, de mégis egy kicsit más a formája.
kisebb tijásokat főzzünk keményre, de 10 percnél ne tovább, hogy szép maradjon a sárgája, ne keletkezzen zöldes karima rajta.
hagyományos fasírthúst készítünk, de kettévesszük, és kétféleképpen fűszerezzük. egyik a szokásos , só, bors, vörös és fokhagyma, esetleg pici majoranna (ízlés kérdése ) és teszünk bele pirospaprikás is, hogy kellemes színe is legyen.
A másikba csak vöröshagymát reszelünk és a són, borson kívül másféle fűszert teszünk bele, bazsalikom, oregáno,kakukkfű, rozmaring, persze nem mind, max kettő , amelyik kedvencünk együtt. ebbe vagy egy kis snidlinget, vagy petrezselymet is vágunk a zöld szín és íz miatt.
A főtt tojásokat fogjuk és egy tenyérnyi vastagabb húsmasszába tesszük, és vizezett kézzel formás kis labdákat gömbölygetünk. Ügyeljünk, hogy a tojások sehol se látszódjanak ki.
Finom zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, magasan álló zsiradékban szép lassan, folyamatosan villával forgatva
aranybarnára sütjük. először a világos tölteléket süssük.
ha kicsit pihentek, kétféle módon lehet tálalni. vagy simán félbevágjuk, és a félgömbökből készítjük a tálat, vagy négyfelé, és akkor szép cikkelyeket kapunk, amiket szintén lehet körkörösen, ízlésesen tálalni.
Leszárított salátaleveleken mutatnak igazán.
Nem sok többletmunkával a hétköznapi fasírt is lehet izgalmas szerintem.
Bármilyen krumpli vagy rizsköret passzol mellé, és természetesen az elmaradhatatlan tavaszi saláták.
Kedves kérdező ! Te is így értékeled az ajánlatainkat, mint, ahogy a tisztelt publikum ?
Vagy talán este megint itt jártak az "okitelós" pelyhespö**ű trollok, akik végig gallopoztak a válaszokon és bandába állva mindenkit lenyomtak...
Elképesztő bunkóság !
Szerintem a lepontozók járnak itt (is), nem érdemes velük foglalkozni.
Azért remélhetöleg a kérdezö jelentkezik majd, hogy mi a véleménye.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Természetesen mindenkinek ment a zöld kéz, számomra nagyon hasznos válaszok születtek!
Köszönöm, hogy ilyen részletesen - és ínycsiklandóan - válaszoltatok kérdésemre! :)
Bevallom még nem döntöttem, pénteken megyek bevásárolni, addigra kell kitalálnom mi legyen a menü. A 4-es válaszoló fasirt alapú receptét mindenképpen ki fogom próbálni! :) Nagyon tetszik.
Sajnálom, hogy itt jártak a lepontozók, tényleg nem értem miért okoz valakinek örömet a hasznos válaszok lepontozása...:/
Egy szülinap legyen színes!
Egy kevés vajon fonnyassz meg apróra vágott sonkát, gombát, újhagymát. Só, őrölt bors, és egy kis borsikafű, esetleg kakukkfű elkél bele Ezt töltsd be szép nagyra kiütögetett bordaszeletekbe, hajtsd össze és vékony hústűvel vagy fogvájóval fogasd össze. Kevés zsiradékon serpenyőben süsd meg, mind két oldalát szép pirultra. Szintén vajon, egy kis liszt, tej, és sajt segítségével készíts hozzá sajtmártást(akár füstölt sajtból).
A köret: párolt rizs, kurkumával (óvatosan) megszínezve. Ebbe keverj jó sok aprított petrezseLyemzöldet. Brokkolit, répát(karikázva), kukoricát párolj meg egy kis vajon. Vágj vékony metéltre kaliforniai paprikát, karikázz fel fekete olívabogyót.
Saláta: Jégsaláta felmetélve,lilahagyma vékony cikkek, paradicsom és uborkakarikákkal összekeverve, oregánóval, bazsalikommal, fehér ő. borssal, olívaolajjal és citromlével ízesítve ill. fűszerezve.
Tálalásnál a húst ferdén kettévágni (a tűt ne felejtsd!). A rizst kisebb merőkanállal megformázva a tálra ( az eszközt vizezd be) vagy tányérra tenni, rá a metélt paprika és olívabogyó, mellé a párolt vajas zöldségek. A mártást szépen elé önteni vagy merni, és erre helyezni a félbeszelt húst a töltelékkel felfelé.
A salátát külön kis üvegtálakba, vagy kistányérokon tálalni. Egy vékony kis citromkarika a tetején dob rajta egy nagyot.
Ezt ajánlom.
Szép színes , finom. Ha tapasztalt vagy a konyhában, akkor egyáltalán nem bonyolult, sőt! Nagyobb létszámra is viszontagságok nélkül elkészíthető. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!