Sushi mellé milyen ételt készítenétek vendégeknek?
A miszóleves jó, persze roppant kalóriaszegény, úgyhogy nem laktat (már azt, aki rendesen, kalóriával lakik jól, nekem ez a természetes), ellentétben a sushival. Rizs, hús, teljesen jól laktat, csak persze sok kell belőle (már akinek, kollégák boldogan elvoltak ebédre pár uborkás makival, nekem egy nagyságrenddel több kell).
Persze emberfüggő is, kit mi laktat.
A tempurás zöldségek se rosszak, bár azok sem kalóriadúsak. Azokból szoktam készíteni a sushit, mivel húst szinte sosem eszünk.
Mochi is szóba jöhet, desszertnek, az eredeti recept komplikált, de vannak egyszerűbbek is. A páromnak annyira bejött egy mikrós verzió, hogy ha nem sütök valamit, akkor napi 2-3 adagot benyom. Speciel azt nem értjük, miért raknak bele a receptekben sok cukrot (amit vettünk, az sosem volt különösebben édes tésztájú), mi semennyit nem használunk, csak mazsolát, de a normál mochinak is van pluszban édes tölteléke... De kinek mi ízlik.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Utolsó, a bevált mikrós mochi receptet estleg le tudnád írni/be tudnád linkelni?
A miso leveshez a hozzávalókat már nemigen tudom beszerezni, igazából nem is ragaszkodom egyáltalán japán ételhez, csak valahogy pl. egy lekváros buktát vagy kenyérlángost nehezen tudok elképzelni a sushi mellé. De lehet, hogy mégis ilyesmi lesz a vége :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!