Szarvascombból milyen ételt készítenétek? Bográcsos pörkölt lett volna, de egész nap szakad az eső, és fúj a szél.
Esetleg ha egyben megsütném? Disznóhús, csirke, nyúl sütése már megy nekem, de szarvast még soha nem sütöttem, és nem akarom elrontani, kiszárítani.
Van római tálam is, ja és sajnos bor nincs itthon hozzá, ellenben rengeteg "különleges" fűszerem van: friss zsálya, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, valamint borókabogyó, szegfűbors, és az általános fűszerek.
Ez egy nagyon jó recept,próbáld ki!:)
Zempléni szarvasborjú galuskával
hozzávalók / 4 adag
80 dkg szarvascomb (vagy lábszár)
10 dkg füstölt szalonna
30 dkg barna csiperkegomba
2 dl vörösbor
2 közepes fej vöröshagyma
1 db paradicsom
0.5 teáskanál méz
0.5 tk őrölt rozmaring
0.5 tk morzsolt bazsalikom
3 db borókabogyó
1 kávéskanál szegfűbors
1 csipet őrölt szerecsendió
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
ezt olvastad már?
5 alufóliatrükk, amiket lehet, hogy még nem ismersz!
5 alufóliatrükk, amiket lehet, hogy még nem ismersz!
hirdetés
ajánlat
Galuskával kínálhatjuk. A csalános tojásos nokedli sem rontja el. Jó étvágyat kívánok!
alapanyagok
bazsalikom borókabogyó bors csiperkegomba füstölt szalonna paradicsom rozmaring só szarvascomb szegfűbors szerecsendió vöröshagyma méz vörösbor
receptjellemzők
konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
receptkategóriák
főkategória: húsételek
alkategória: vadételek
hasonló kategóriák: kacsasült, marhasült, bakonyi módra, húsrolád, tejfölös csirke, citromos húsok, libasült, ananászos hús, borjúsült, ketchupos húsok
egyéb elnevezések
szarvaspörkölt, vörösboros-mézes szarvaspörkölt galuskával
Szólj hozzá!
elkészítés
A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk és félretesszük.
A húst megmossuk, felkockázzuk.
A szalonna zsírján a húst megpirítjuk, majd lassú tűzön, fedő alatt az apróra vágott hagymával, paradicsommal, felszeletelt gombával és a szemes fűszerekkel (borókabogyó, szegfűbors) puhára pároljuk.
Mikor megpuhult a hús sóval, borssal, rozmaringgal, bazsalikommal ízesítjük, majd felöntjük borral és összeforraljuk.
Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a mézet, tálalhatjuk.
költség: 3900 Ft
Szarvast sütni nem egyszerü, elötte alaposan - napokig - pácolni kell, és még akkor is könynen kiszárad.
Vagy fözz belöle pörköltet - nem csak borgácsban lehet, vagy az elözö két tippet fogadd meg.
De mindenképpen fözös/párolós receptet használj, mert azzal nem tudod nagyon elrontani, csak elég idöt kell rászánni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!