Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szarvascombból milyen ételt...

Szarvascombból milyen ételt készítenétek? Bográcsos pörkölt lett volna, de egész nap szakad az eső, és fúj a szél.

Figyelt kérdés

Esetleg ha egyben megsütném? Disznóhús, csirke, nyúl sütése már megy nekem, de szarvast még soha nem sütöttem, és nem akarom elrontani, kiszárítani.

Van római tálam is, ja és sajnos bor nincs itthon hozzá, ellenben rengeteg "különleges" fűszerem van: friss zsálya, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, valamint borókabogyó, szegfűbors, és az általános fűszerek.


2015. nov. 21. 14:32
 1/3 anonim válasza:
100%

Ez egy nagyon jó recept,próbáld ki!:)


Zempléni szarvasborjú galuskával


hozzávalók / 4 adag


80 dkg szarvascomb (vagy lábszár)

10 dkg füstölt szalonna

30 dkg barna csiperkegomba

2 dl vörösbor

2 közepes fej vöröshagyma

1 db paradicsom

0.5 teáskanál méz

0.5 tk őrölt rozmaring

0.5 tk morzsolt bazsalikom

3 db borókabogyó

1 kávéskanál szegfűbors

1 csipet őrölt szerecsendió

só ízlés szerint

őrölt bors ízlés szerint

ezt olvastad már?


5 alufóliatrükk, amiket lehet, hogy még nem ismersz!

5 alufóliatrükk, amiket lehet, hogy még nem ismersz!


hirdetés

ajánlat


Galuskával kínálhatjuk. A csalános tojásos nokedli sem rontja el. Jó étvágyat kívánok!


alapanyagok


bazsalikom borókabogyó bors csiperkegomba füstölt szalonna paradicsom rozmaring só szarvascomb szegfűbors szerecsendió vöröshagyma méz vörösbor

receptjellemzők


konyha: magyar

szakács elkészítette: párszor készített receptek

kategória: húsételek

nehézség: közepes

diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes

szezon: tél

kalória: átlagos

mikor: ebéd, vacsora

költség egy főre: nem olcsó receptek

adag: 4 főre

elkészítési idő: 120 perc felett

fogás: főétel

alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák


főkategória: húsételek

alkategória: vadételek

hasonló kategóriák: kacsasült, marhasült, bakonyi módra, húsrolád, tejfölös csirke, citromos húsok, libasült, ananászos hús, borjúsült, ketchupos húsok

egyéb elnevezések


szarvaspörkölt, vörösboros-mézes szarvaspörkölt galuskával

Szólj hozzá!

elkészítés


A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk és félretesszük.

A húst megmossuk, felkockázzuk.

A szalonna zsírján a húst megpirítjuk, majd lassú tűzön, fedő alatt az apróra vágott hagymával, paradicsommal, felszeletelt gombával és a szemes fűszerekkel (borókabogyó, szegfűbors) puhára pároljuk.

Mikor megpuhult a hús sóval, borssal, rozmaringgal, bazsalikommal ízesítjük, majd felöntjük borral és összeforraljuk.

Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a mézet, tálalhatjuk.

költség: 3900 Ft

2015. nov. 21. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Vadasnak tökéletes volna.
2015. nov. 21. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szarvast sütni nem egyszerü, elötte alaposan - napokig - pácolni kell, és még akkor is könynen kiszárad.


Vagy fözz belöle pörköltet - nem csak borgácsban lehet, vagy az elözö két tippet fogadd meg.

De mindenképpen fözös/párolós receptet használj, mert azzal nem tudod nagyon elrontani, csak elég idöt kell rászánni!

2015. nov. 21. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!