Miért nem szokták a nokedlit teljesen kidolgozni?
Az elözönek igaza van, Németországban csakis nagyon alaposan kidolgozott tésztából készítik a nokedlit és nem fö szét.
Söt én már föztem tojás nélkül, csak réteslisztböl készítve is, és az sem fött szét.
A nokedli is az a téma, hogy ahány ház, annyi szokás...
Lehet, hogy most én leszek a kakukktojás, de én sem dolgozom ki a szó szoros értelmében.
A lisztre ütöm a tojásokat és finoman adagolt vízzel addig keverem , míg a tojások teljesen elkeverednek, aztán egy ideig hagyom állni.
Én mindig szódával csinálom, akár a palacsintát, így lyukacsos szerkezetű habkönnyű nokedlim lesz, a családom imádja.
Hozzáteszem, hogy én még a mai napig deszkáról szaggatom a nokedlit,így kimondottan előnyös a keményebb nokedlitészta, hogy ne folyjon le a deszkáról.
Én így tanultam, nekem ez a természetes.
Nyugodtan le lehet pontozni, ha valakit ez a módszer kiakaszt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!