15 főre milyen mennyiségekkel csinálnál nokedlit?
Figyelt kérdés
2014. okt. 10. 16:27
1/12 anonim válasza:
Másfél kg lisztből és 5-6 tojásból.
2/12 A kérdező kommentje:
5-6 tojás elég?? mert az 1,5 kg stimmel,de máshol azt írják 15 tojás kell hozzá,de az kicsit sok szerintem :/
2014. okt. 10. 16:33
3/12 anonim válasza:
Én 1 kg liszthez szoktam 5 tojást tenni, mert lefagyasztom.
De 15 főre legalább 2 kg lisztből csinálnám. Nem jó, ha nagyon kiszámolod a mennyiséget. Ha marad, akkor lefagyaszthatod máskorra.
4/12 anonim válasza:
Általában 10dkg liszthez egy tojást szoktak számolni, ha nem kell spórolni. Ha kell, siman lehet felezni. Nekem mondjuk az fel kiló liszt, 3tojas arany vált be eddig.
5/12 A kérdező kommentje:
fél kg liszt 3 tojás jól hangzik.
A 15 fő így is bőven rá van számolva,és van benne gyerek,meg olyan felnőtt aki keveset eszik.
2014. okt. 10. 16:53
6/12 anonim válasza:
Tulajdonképpen ha kicsi a tojás, akkor több kell, de én úgy szoktam hogy amennyit a liszt felvesz, és kevés víz.
7/12 anonim válasza:
Én is kilónként 6 tojást szoktam számolni, úgy kevésbé szétmenős, jobb a tartása.
Tehát 1,5 kilóhoz 9 tojás.
És kilónként 1 nagy ek só, ami kb 3 deka, 1,5-höz 4,5 deka só.
8/12 anonim válasza:
Nálunk is fél kiló liszthez 3 normál tojás kerül, 5 főre bőven elég.
9/12 anonim válasza:
Én kevesebb tojással szoktam csinálni. Pörgősségét 1-2 kanál búzadarával érem el. Az íze is más és így finom is.
10/12 anonim válasza:
Hű de étvágytalan emberek vannak itt.
Nálunk 5 főre kell 1 kg. Tehát 15 főre 3 kg-ot mondanék. Kilónként 3-4 tojással.
(szakács vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!