Mit csinálnál egy doboz paradicsomos babból?
Konkrétabban?
Egyébként 2 embernek kellene és legalább egy ebédnyi, de ha vacsira is marad, mégjobb...
Én valami olyan dologra gondoltam, ami még dob a mennyiségén, pl. rizs, krumpli, szója, paprika vagy valami más...
Még sosem csináltam ilyen dobozos kaját...
LOL:
1-es elárulod, hogyan szoktál készíteni paradicsomos babból "... valami paradicsomos babot..." ????
Személy szerint egyébként makarónit, valami hasonlót főznék és azzal együtt tálalnám.
Itt vannak a paradicsomos bab receptek LOLka:
A Google-t használtam a megkeresésükhöz. A kulcsszó: paradicsomos bab.
1. Hozzávalók:
40 dkg fehér bab
1 doboz (40 dkg) hámozott paradicsom
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
Vénusz olaj olaj
só
bors
Elkészítés:
A fehér babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss, sós vízben megfőzzük. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot a levével együtt, sóval, borssal ízesítjük és összeforraljuk. Beletesszük a leszűrt babot és addig főzzük, amíg a paradicsom pépesre nem fő. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
2.Hozzávalók:
1/2 kg fejtett bab
5 dl rostos paradicsomlé (nekem házi volt)
1 fej fokhagyma
kb. 2 evőkanál örölt piros paprika
1 fej vörös hagyma
zsír, vagy olaj
só
bors
fűszerek: bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, gyömbér, tárkony
1-2 evőkanál zabkorpa (elhagyható)
víz
Szóval:
a zsírt felmelegítettem.
Közben a hagymát megpucoltam, felkarikáztam.
Nem vártam meg, míg a zsír felforrósodik, hanem langyosan beledobtam a hagymát. Üvegesre pároltam.
Aztán beleraktam a babot, felöntöttem paradicsomlével, sóztam borsoztam. Annyi vizet tettem hozzá, hogy ellepje. Puhára főztem a babot.
Menet közben néha-néha megnéztem, ha keveseltem a vizet, öntöttem rá.
Mikor félig megpuhult a bab, akkor tettem bele a paprikát.
A főzés befejezése előtt kb. 5 perccel a fokhagymát megpucoltam, fokhagymanyomón átnyomtam és a friss fűszerekkel együtt a babhoz kevertem.
Mikor lekapcsoltam a gázt, kevertem hozzá 2 evőkanál zabkorpát, hogy kicsit sűrűbb legyen. Ez elhagyható.
Mi sült csirkemájjal ettük. Még a "kicsi" fiam is megette (sőt közölte, hogy ez lett az egyik kedvenc kajája), aki nem szereti a zöldségeket. Szerintem hidegen is jó salátaként, vagy összeturmixolva piritós kenyérrel. Mi nem vártuk meg, hogy kihűljön.
3.Hozzávalók:
A kenyérhez:
40dkg fehérliszt
20dkg kukoricaliszt
1tk tengeri só
2ek sütőpor
6ek olívaolaj
1-1ek petrezselyem, kakukkfű
A raguhoz:
2 konzerv paradicsomos bab
4 nagy fej vöröshagyma
4 cső zöldpaprika
2 kis paradicsom
2-3ek morzsolt csemegekukorica
2kk darált paprika
Olaj
Só
Őröl chili
Elkészítése:
1. Először készítsd el a kenyeret: keverd össze a lisztet sütőporral, sóval és a fűszerekkel. Halmozd fel, majd készíts mélyedést a közepén, amibe öntsd belel az olívaolajt, majd másfél dl meleg vizet.
2. Ha fogós a liszt, vagyis száraz a tésztád, önts még hozzá vizet, de csak apránként annyit, amitől éppen gyúrható. Addig, míg szép nyújtható állapotú lesz. Hagyd pihenni kb. 30 percig.
3. Oszd el a tésztát 10 egyenlő méretű golyóra, enyhén olajos kézzel, és lapítsd ki őket. Lisztezd be, majd nyomkodd le kb. 1 cm vastagságúra.
4. Olaj nélkül, egy száraz serpenyőben süsd meg mindkét oldalát arany barnára.
5. Míg el nem készül a paradicsomos bab, bélelj ki egy edényt konyharuhával, tedd ezekre a kenyeret, majd fedd le a tetejét is.
6. A raguhoz kockázd fel a hagymát, majd párold üvegesre nagyon kevés olajon. Adj hozzá apróra vágott paprikát és paradicsomot, majd öntsd fel az egészet kevés vízzel, és párold tovább fedő alatt a teljes puhulásig.
7. Add hozzá a fűszerpaprikákat és a sót, rotyogtasd őket 1-2 percen keresztül.
8. Öntsd bele a maradék hozzávalókat is: a babot, kukoricát. Keverd alaposan össze, majd fedő alatt főzd további 5-10 percig.
9. Míg forró, reszelj rá sajtot, és a kenyérrel együtt tálald!
4.TEPSIBEN SÜLT PARADICSOMOS BAB
Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó
Hozzávalók 6 személyre: 35 dkg szárazbab, 80 dkg darált sertéshús, 1 kis hagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 3-4 paradicsom, 2 evőkanál vaj, csípős paprika, 10-12 dkg füstölt szalonna, só.
Az apróra vágott hagymát a felhevített vajban üvegesre pároljuk, belekeverjük a paradicsompürét, megsózzuk, majd hozzáadjuk a húst, s addig pároljuk, míg ki nem fehéredik, illetve ameddig el nem főtte a levét. Az előző este beáztatott babot enyhén sós vízben megfőzzük, a levét leöntjük.
Egy magas falú tűzálló edény alját és az oldalát a vékonyra vágott szalonnaszeletekkel kibéleljük, rá egy sor babot teszünk, majd a darált húst, utána vastagabb paradicsomszeleteket. Erre újra bab, majd hús és paradicsom kerül, s az egészet szalonnával fedjük be. Meglocsoljuk a bab főzővizével, fűszerezhetjük erős szurokfűvel, és sütőben mintegy fél óráig sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!