Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csinálnál egy doboz...

Mit csinálnál egy doboz paradicsomos babból?

Figyelt kérdés
Valami gyors ötlet kellene. Lehetőleg hús nélküli, mert arra már nincs időm, hogy kifagyasztjak valamit. Köszönöm!
2013. szept. 23. 20:36
 1/8 anonim ***** válasza:
58%
Paradicsomos babot csinálnék belőle.
2013. szept. 23. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Konkrétabban?


Egyébként 2 embernek kellene és legalább egy ebédnyi, de ha vacsira is marad, mégjobb...

2013. szept. 23. 20:48
 3/8 intrepid ***** válasza:
100%
Mekkora az a bab? Hány grammos hogy két embert akarsz jóllakatni belőle? Ha valami 450 grammos, akkor főzzél 4 vagy 6 tojást, dobd rá, és egy kaja megvan belőle.
2013. szept. 23. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Én valami olyan dologra gondoltam, ami még dob a mennyiségén, pl. rizs, krumpli, szója, paprika vagy valami más...


Még sosem csináltam ilyen dobozos kaját...

2013. szept. 23. 20:59
 5/8 anonim ***** válasza:
72%
Karikára vágott sült virslivel meg rizzsel jó lehet.
2013. szept. 23. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

LOL:

1-es elárulod, hogyan szoktál készíteni paradicsomos babból "... valami paradicsomos babot..." ????


Személy szerint egyébként makarónit, valami hasonlót főznék és azzal együtt tálalnám.

2013. szept. 24. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Itt vannak a paradicsomos bab receptek LOLka:



A Google-t használtam a megkeresésükhöz. A kulcsszó: paradicsomos bab.


1. Hozzávalók:

40 dkg fehér bab

1 doboz (40 dkg) hámozott paradicsom

2 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

Vénusz olaj olaj

bors

Elkészítés:

A fehér babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss, sós vízben megfőzzük. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot a levével együtt, sóval, borssal ízesítjük és összeforraljuk. Beletesszük a leszűrt babot és addig főzzük, amíg a paradicsom pépesre nem fő. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.


2.Hozzávalók:


1/2 kg fejtett bab

5 dl rostos paradicsomlé (nekem házi volt)

1 fej fokhagyma

kb. 2 evőkanál örölt piros paprika

1 fej vörös hagyma

zsír, vagy olaj

bors

fűszerek: bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, gyömbér, tárkony

1-2 evőkanál zabkorpa (elhagyható)

víz

Szóval:


a zsírt felmelegítettem.

Közben a hagymát megpucoltam, felkarikáztam.

Nem vártam meg, míg a zsír felforrósodik, hanem langyosan beledobtam a hagymát. Üvegesre pároltam.

Aztán beleraktam a babot, felöntöttem paradicsomlével, sóztam borsoztam. Annyi vizet tettem hozzá, hogy ellepje. Puhára főztem a babot.

Menet közben néha-néha megnéztem, ha keveseltem a vizet, öntöttem rá.

Mikor félig megpuhult a bab, akkor tettem bele a paprikát.

A főzés befejezése előtt kb. 5 perccel a fokhagymát megpucoltam, fokhagymanyomón átnyomtam és a friss fűszerekkel együtt a babhoz kevertem.

Mikor lekapcsoltam a gázt, kevertem hozzá 2 evőkanál zabkorpát, hogy kicsit sűrűbb legyen. Ez elhagyható.

Mi sült csirkemájjal ettük. Még a "kicsi" fiam is megette (sőt közölte, hogy ez lett az egyik kedvenc kajája), aki nem szereti a zöldségeket. Szerintem hidegen is jó salátaként, vagy összeturmixolva piritós kenyérrel. Mi nem vártuk meg, hogy kihűljön.


3.Hozzávalók:


A kenyérhez:

40dkg fehérliszt

20dkg kukoricaliszt

1tk tengeri só

2ek sütőpor

6ek olívaolaj

1-1ek petrezselyem, kakukkfű


A raguhoz:

2 konzerv paradicsomos bab

4 nagy fej vöröshagyma

4 cső zöldpaprika

2 kis paradicsom

2-3ek morzsolt csemegekukorica

2kk darált paprika

Olaj

Őröl chili


Elkészítése:


1. Először készítsd el a kenyeret: keverd össze a lisztet sütőporral, sóval és a fűszerekkel. Halmozd fel, majd készíts mélyedést a közepén, amibe öntsd belel az olívaolajt, majd másfél dl meleg vizet.


2. Ha fogós a liszt, vagyis száraz a tésztád, önts még hozzá vizet, de csak apránként annyit, amitől éppen gyúrható. Addig, míg szép nyújtható állapotú lesz. Hagyd pihenni kb. 30 percig.


3. Oszd el a tésztát 10 egyenlő méretű golyóra, enyhén olajos kézzel, és lapítsd ki őket. Lisztezd be, majd nyomkodd le kb. 1 cm vastagságúra.


4. Olaj nélkül, egy száraz serpenyőben süsd meg mindkét oldalát arany barnára.


5. Míg el nem készül a paradicsomos bab, bélelj ki egy edényt konyharuhával, tedd ezekre a kenyeret, majd fedd le a tetejét is.


6. A raguhoz kockázd fel a hagymát, majd párold üvegesre nagyon kevés olajon. Adj hozzá apróra vágott paprikát és paradicsomot, majd öntsd fel az egészet kevés vízzel, és párold tovább fedő alatt a teljes puhulásig.


7. Add hozzá a fűszerpaprikákat és a sót, rotyogtasd őket 1-2 percen keresztül.


8. Öntsd bele a maradék hozzávalókat is: a babot, kukoricát. Keverd alaposan össze, majd fedő alatt főzd további 5-10 percig.


9. Míg forró, reszelj rá sajtot, és a kenyérrel együtt tálald!


4.TEPSIBEN SÜLT PARADICSOMOS BAB


Felhasználó értékelés

Nagyon rosszNagyon jó

Hozzávalók 6 személyre: 35 dkg szárazbab, 80 dkg darált sertéshús, 1 kis hagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 3-4 paradicsom, 2 evőkanál vaj, csípős paprika, 10-12 dkg füstölt szalonna, só.



Az apróra vágott hagymát a felhevített vajban üvegesre pároljuk, belekeverjük a paradicsompürét, megsózzuk, majd hozzáadjuk a húst, s addig pároljuk, míg ki nem fehéredik, illetve ameddig el nem főtte a levét. Az előző este beáztatott babot enyhén sós vízben megfőzzük, a levét leöntjük.


Egy magas falú tűzálló edény alját és az oldalát a vékonyra vágott szalonnaszeletekkel kibéleljük, rá egy sor babot teszünk, majd a darált húst, utána vastagabb paradicsomszeleteket. Erre újra bab, majd hús és paradicsom kerül, s az egészet szalonnával fedjük be. Meglocsoljuk a bab főzővizével, fűszerezhetjük erős szurokfűvel, és sütőben mintegy fél óráig sütjük.

2013. szept. 24. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Jézusom! Olvasd már el a kérdést, és az arra adott válaszodat!!!!!!
2013. szept. 24. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!