Anyukák, akik rendszetesen főztök, őszintén, ti felhasználjátok újra a használt olajat?
Őszinte választ kérnék, ez anonim oldal. Kifejezetten anyukák, apukák válasza érdekel.
Köszi.
Igen felhasználjuk. Egy sütéshez, kb 3 liter olaj kell nálunk. Na persze, szelektálva. Nem mindent ugyan abba az olajba. Ja és csak nyers, nem finomított olajat használunk. Igaz, nehéz beszerezni. Nincs benne semmi adalék anyag és nagyon nehéz megégetni.
Nem tudom, de szerintem, egy gyorsétteremben sem öntik ki egy adag hús után.
16, jol leirták az utánad kovetkezo válaszokban.
nem használok sose bo olajat. emlékszem édesanyám annyi olajban sutotte ki a rántott hust, rántott zoldségeket, hogy lebegtek az olajban :D
egyébként nem is nagyon eszunk rántott dolgokat, havi egyszer talán. bundáskenyeret még végképp nem eszunk. most pl zoldség krokettet készitettem, de azt is sutoben sutottem ki (mint, ahogyan a krumplit is). a hust pedig sutozacskoban.
Nesze neked egészség...
Nemcsak nem használom fel újra, hanem ritkán is sütök bő olajban.
En epp egyik nap neztem, h 9 honap alatt hasznaltam el egy uveg olajat. Nagyon keveset hasznalok belole, rantott dolgokat pedig nem eszunk. Ha eljeveredunk etterembe, ott szokzam rantott hust kerni. A friss olaj szagat se szeretem, nemhogy a hasznaltet :) fasirtot ilyesmit tepsiben sutok.
Egy esetben fordul elo az ujrafelhasznalas: volt, h magat az edenyt hasznaltam ujra mosogatas nelkul. De abban is inkabb csak olajglazur volt. Ciki nem ciki de igy azert elofordul felevente egxszer
Hát hadd köszönjem meg a végtelen jóindulatot, hogy a nagy okoskodásban csakazértis áthelyeztette a kérdésemet, pedig direkt leírtam, hogy kinek a válaszát várom. Neked is jasonló jókat, ökör! :)
Többieknek köszi.
Nem!
Eleve nem értem milyen szülő az, aki ilyesmivel veszélyezteti a családja egészségét, amikor köztudott, hogy a forráspontra hevített, újramelegített olaj láncszerkezetében mérgező aldehidek keletkeznek, valamint a telítetlen zsírsavak is telítődnek, így többszörösen rákkeltő vegyület jön létre. Kinek jó ez? Azon a párszáz forinton kell spórolni?
Olívaolajat használok, sosem sütök mély olajban, helyette inkább sütőben, olaj nélkül. Más magolajakat is szívesen használok pl. szezámmag,tökmag, avokádóolaj, repceolaj, dióolaj mindig van itthon. Ezek nagyon egészségesek az omega-zsírsav tartalmukat tekintve, valamint nagy százalékban telítetlenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!