Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Anyukák, akik rendszetesen...

Anyukák, akik rendszetesen főztök, őszintén, ti felhasználjátok újra a használt olajat?

Figyelt kérdés

Őszinte választ kérnék, ez anonim oldal. Kifejezetten anyukák, apukák válasza érdekel.

Köszi.


2016. márc. 14. 22:31
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
71%

attól függ, ha világos, akkor természetesen :)

ha sötét, akkor nem. mondjuk pont a rántotthús aminél csak 1x sütök benne, nálunk 3 pasi van, minimum 1kiló húsból sütök... de mondjuk ha sültkrumplit csinálok akkor 3x-4x is. tééényleg, megyek, sütök magamnak krumplit késő esti filmhez :D

2016. márc. 14. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/34 anonim ***** válasza:
60%

nem. nagyon kevés olajat használunk, rántott hus alá is kb. egy kis kanálnyi megy, majd minden sutés elott kitorlom az edényt egy papirral és megint mehet bele az egy kiskanálnyi olaj.

egyébként minden mást sutoben, sutopapiron sutok ki. halszeleteket is..fánkot is. nálunk egy liter olaj félévig simán elég.

2016. márc. 14. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/34 anonim válasza:
27%
Aki újra használja, tudja, hogy ez erősen rákkeltő? Csak azért kérdezem, mert le lettem pontozva!
2016. márc. 14. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/34 A kérdező kommentje:

Nem én voltam, nekem mind hasznos volt.

Igaziból pont emiatt kérdeztem. Én nem használom fel, mióta gyerekeim vannak. Anyukám meg igen, és ezt meglepetten tapasztaltam, náluk ebédeltünk ma. Eddig úgy tudtam, nem használja fel. Na mindegy, nem akartam vitát szítani, tényleg csak a gyakorlat érdekelt.

2016. márc. 14. 23:05
 15/34 anonim ***** válasza:
71%
Nem.
2016. márc. 14. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/34 anonim ***** válasza:
52%

"nem. nagyon kevés olajat használunk, rántott hus alá is kb. egy kis kanálnyi megy, majd minden sutés elott kitorlom az edényt egy papirral és megint mehet bele az egy kiskanálnyi olaj."


De amikor az van egy receptben, hogy BŐ olajban kell kisütni akkor ez hogyan megvalósítható?


Egyébként hogy a kérdésre is válaszoljak.

Amikor halas cuccot sütök akkor azt másik edényben, mint pl. egy pulykából készült rántott húst vagy sült krumplit. Milliószor én sem használom fel, de ha egy adag (fél-egy liter) olajat csak 1-szer használnék fel, akkor ennyi erővel naponta rendelhetném a kaját.

2016. márc. 14. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/34 anonim válasza:
55%
Kevés dolgot sütök ki olajban, inkább sütőben, ha mégis, akkor sem használom fel újra, mert erősen rákkeltő és nem is tárolgatnám hetekig.
2016. márc. 14. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/34 anonim ***** válasza:
36%
Nekem egy liter olaj kb félévig elég, mert nem sütök semmit bő olajban. Igazából mindent meg lehet sütni lerben is, vagy teflonos serpenyőben, kevés olajban. Krumplit is lerben sütök, húst is, halrudacskát is. Bundáskenyeret teflonos serpenyőben kb egy kanalnyi olajon, mint a rántottát. Így egészségesebb, és gazdaságosabb is. Nem használnám fel újra, mert rákkeltő, de nem is pancsolnék el egy liter olajat minden étkezéshez.
2016. márc. 15. 01:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/34 anonim ***** válasza:
67%
Nem. Bár nagyobb mennyiségű olajat ritkán használok. Tefal olajsütőnk van, ami egy kg krumplit megsüt egy evőkanál olajban. Ha nagy ritkán rántotthúst csinálok, akkor annak az olaját már nem használom újra. Tényleg annyira ritkán csinálok (nálunk a rántott hús anyósom reszortja), hogy akkor nem sajnálom azt a két deci olajat.
2016. márc. 15. 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/34 anonim ***** válasza:
48%
Mi napraforgó olajat egyáltalán nem használunk, mert büdös, alacsony hőfokon is megég, alig lehet letakarítani az edényekről és bármiről amire ráfröccsen, nehezebb megemészteni. Pálmaolajat használunk, ezzel ilyen problémák nincsenek. Azzal főzünk és sütünk is. Mondjuk a sütés nálunk csak fritőzben történik, serpenyőben csak pirítunk ezt-azt és akkor általában az olajat is felhasználjuk. A fritőzbe meg 3 liter olaj kell, ezt nyílván nem cserélgetjük minden alkalommal, csak ha már láthatóan csereérett. Olyankor már amúgy is hiányzik belőle vagy egy liter. Azért is jó, mert nem lesz tőle olyan ragacsos-dzsuvás a fritőz, mint amilyeneket a legtöbb háztartásban látni szoktam. (apa)
2016. márc. 15. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!