Anyukák, akik rendszetesen főztök, őszintén, ti felhasználjátok újra a használt olajat?
Őszinte választ kérnék, ez anonim oldal. Kifejezetten anyukák, apukák válasza érdekel.
Köszi.
attól függ, ha világos, akkor természetesen :)
ha sötét, akkor nem. mondjuk pont a rántotthús aminél csak 1x sütök benne, nálunk 3 pasi van, minimum 1kiló húsból sütök... de mondjuk ha sültkrumplit csinálok akkor 3x-4x is. tééényleg, megyek, sütök magamnak krumplit késő esti filmhez :D
nem. nagyon kevés olajat használunk, rántott hus alá is kb. egy kis kanálnyi megy, majd minden sutés elott kitorlom az edényt egy papirral és megint mehet bele az egy kiskanálnyi olaj.
egyébként minden mást sutoben, sutopapiron sutok ki. halszeleteket is..fánkot is. nálunk egy liter olaj félévig simán elég.
Nem én voltam, nekem mind hasznos volt.
Igaziból pont emiatt kérdeztem. Én nem használom fel, mióta gyerekeim vannak. Anyukám meg igen, és ezt meglepetten tapasztaltam, náluk ebédeltünk ma. Eddig úgy tudtam, nem használja fel. Na mindegy, nem akartam vitát szítani, tényleg csak a gyakorlat érdekelt.
"nem. nagyon kevés olajat használunk, rántott hus alá is kb. egy kis kanálnyi megy, majd minden sutés elott kitorlom az edényt egy papirral és megint mehet bele az egy kiskanálnyi olaj."
De amikor az van egy receptben, hogy BŐ olajban kell kisütni akkor ez hogyan megvalósítható?
Egyébként hogy a kérdésre is válaszoljak.
Amikor halas cuccot sütök akkor azt másik edényben, mint pl. egy pulykából készült rántott húst vagy sült krumplit. Milliószor én sem használom fel, de ha egy adag (fél-egy liter) olajat csak 1-szer használnék fel, akkor ennyi erővel naponta rendelhetném a kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!