A piskótaalap készítésénél muszáj grízes lisztet használni?
- A grízes lisztnek tartása van, nem esik össze olyan könnyen a piskótád, megmarad szép, magasnak
- a torta-formát elegendő kibélelned, majd amikor kivetted a sütőből, és kiborítottad belőle, nagyon gyorsan húzgáld le a piskóta aljáról a papírt, akár csíkokban is, ahogy jön, hogy a hirtelen keletkező pára miatt ne érkezzen a papír fellazulni, mert abban a percben oda is ragad a tésztához
Anyám mindig sima lisztből készítette. Én csak mostanság kezdtem sütni, próbáltam már sokmindennel és remekül működött (ez alatt az állagot értem, ízre nyilván vannak szerényebbek, amik inkább csak valami jó krémmel jók, magukban annyira nem csodásak, de az nem baj) tk tönkölyliszttel, rizsliszttel, lenmaggal, legmagliszttel, a tápióka fura volt, mintha nem lenne elég tojásonként egy deka, +1 mandulával már remek... A mák is teljesen jó, csak az roppantul lapossá teszi a piskótát, nehéz neki valahogy. Nekem nem gond ez sem, attól még könnyed és finom, s van, amikor a vékony lap előny.
A szilikonos dolgoknál nem kell kenegetni. A lisztet én soha nem is értettem, hogy az minek, anyám sosem lisztezett ki tepsit, csak zsiradékot használt. Én szilikonos sütőpapírt, amihez nem kell semmi, bár a piskóta azért szeret kicsit hozzáragadni, de ha kihűl vagy óvatosan szedjük le, akkor nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!