Lángos készítésénél fontos keleszteni a tésztát?
Figyelt kérdés
Olvastam olyan receptet is, ami azt írja, hogy kétszer kell keleszteni, de van olyan is, mely csak egyszeri kelesztést említ. Utoljára pedig olyat olvastam, amiben nem ír a kelesztésről, hanem egyből lehet olajon sütni. Melyik a legjobb, hogy érdemes, és egyáltalán hogy kell? Tehát a kelesztést kihagyhatom? Nem lesz rosszabb íze? Burgonyalángosról van szó.2016. febr. 29. 22:35
1/10 anonim válasza:
Az íze nem lesz rosszabb, csak a tészta lesz keményebb.
A kemencében sült lángost nem szokták felénk keleszteni, de az kb. olyan állagú mint a pizza.
Az olajban sültet kelesztik, kiszaggatják, majd megint hagyják kelni és csak utána sütik, mint a strandon a lángososnál.
2/10 anonim válasza:
A lángost nem szaggatják.
Rögtön is sütheted, de sokkal lazább lesz, ha legalább egy fél órát hagyod állni sütés előtt.
Sőt, akár előző nap is bekeverheted a tésztát.
3/10 anonim válasza:
"A lángost nem szaggatják"
Meséld el, hogy felétek hogyan nevezik azt a műveletet, amikor egyenlő nagyságú adagokra osztják a tésztát?
Mert felénk így (lásd videó):
4/10 anonim válasza:
Amúgy az egyik nagyanyám konkrétan szaggatja (mint a pogácsát, de utána még húzkod is rajta), a másik ilyen gombócokat csinál, és azokat húzogatja. Ahány ház, annyi szokás. Mindkettő finom :-)
5/10 anonim válasza:
Egyszer kell keleszteni a lángost, étolajos kézzel kell gombócokat tépni a tésztából, azt kell széthúzogatva beletenni a forró zsiradékba
6/10 Blade Bone válasza:
Nekem az ilyen kelesztett lángosokat nem bírja a gyomrom, meg a fánkot sem. Szóval én kelesztés nélkül sütöm mindig, de ez jobb, számomra ehetőbb. Próbáld ki mindkét verziót és majd meglátod. :)
7/10 A kérdező kommentje:
Mindenféleképpen kipróbálom. Köszi a válaszokat!
2016. márc. 1. 20:31
8/10 anonim válasza:
Ha nem kelesztik meg, kemény, élvezhetetlen a végeredmény.
9/10 anonim válasza:
#3: Én nem osztom semmilyen adagokra a tésztát, hanem kiveszek a tálból egy adagot, kézzel a levegőben megformázom, és mehet bele az olajba.
10/10 Dnyepropetrovszk válasza:
A lángos tudtommal egy élesztős tészta, tehát a tésztába kovászt keversz (vagy akár instant élesztő granulátumot), ez azért szükséges, hogy a tésztád térfogata megnövekedjen az élesztőgombák hatására. Mivel a tésztád megkel, sokkal finomabb állományú, puha, foszlós lesz, nagy lyukacsokkal. Azonban ha kihagyod a kelesztés folyamatát, akkor mi az égtől lenne ilyen állagú a tésztád? Ha egyből megsütöd, kelesztés nélkül, csak valami bodag szerűség lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!