Muffin sütéséhez fontos a papírkosárka?
Valószínűleg nehezebb dolgod lesz vele, mert a tészta biztos oda fog ragadni valamilyen szinten, a kérdés hogy mennyire ( ez majd attól fog függni, hogy mennyire sült meg)
A kiszedése is elég nehéz lesz, lehetséges hogy lesz olyan muffin, ami eldeformálodik, eltörik vagy valamilyen szinten megsérül. Ezért jobb ha van papír kosárkq.
Persze az íze attól még finom lesz :) márha jól sikerült a tészta.
Egy próbát meg ér, de sokkal macerásabb lesz. Hajrá! :)
Nekem van 3 szilikonos muffinsütő formám. Ezek közül csak egy használható úgy, ahogy a használati utasításában szerepel. Ez volt a legdrágább is, igaz, de csak ehhez az egyhez nem ragad oda. A többi is szilikonos, csak más cég gyártotta, más márka, és egy kalap szamóca az egész, mert a muffin beleragad...
Egy próbát megér - ha túl vagy rajta tudni fogod.
Ha vendégeket vársz, mindenképpen papírkapszulába tedd.
nagyon sokat könnyítesz magadon, ha használsz papírkapszlit. Hiába írják, hogy tapadásmentes a tepsi, akkor is beleragad, csak úgy belekanalazva.
ha nincs papír akkor ki kell alaposan kenni zsiradékkal és belisztezni. a felesleges lisztet kirázni. De sajnos még így is beleragadhat.
Nekem is 6 db egyedi szilikon formám, na abba nem kell semmi, még a bordák is szépen meglátszanak a sütin, azonnal ki lehet belőle fordítani.
A vicc, hogy utána papírba teszem, mert szerintem sokkal gusztusosabb.
Vagyis jómagam papírkapszli párti vagyok.
Nekem kezdetben sosem volt papírformám, mégsem ragadt bele egy kicsit sem. Most is csak az esztétikussága miatt használom, sokkal egyszerűbb nélküle.
Alaposan vajazd, majd lisztezd ki a sütőformát, (a maradék lisztet szórd ki belőle), és ezután tedd be a fagyasztóba amíg bekevered a tésztát. Nekem tényleg mindig bevált. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!