Fontos! Francia étel, amihez sertéskaraj, ananász, ill. sajt kell?
Már régen esznek ilyesmiket (és még cifrábbakat is) a franciák.
Találtam Neked egy receptet, lefordítsam?
Nem tudom, tudjátok-e használni, de ideírom a fordítást:
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 sertéskaraj csont nélkül
- 1 ananász
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál porrá tört vagy friss koriander
- 1 kávéskanál gyömbér
- 1 kávéskanál fahéjpor
- 2 deka vaj
- 2 dl. húslé
- 30 deka reszelt sajt
- Só.
Elkészítés:
Kevés olívaolajban süsd a húst, amíg színt kap.
Öntsd le róla az olajat, és a húst kivéve ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a vajat, és tedd bele a karikára vágott ananászt (aminek külön megőrizted a levét), míg kis színt nem kap. Vedd ki, és tartsd melegen.
Ugyanebben a vajban dinszteld meg a finomra vágott hagymát, tedd hozzá a fűszereket, és 1 perc múlva a megtört fokhagymagerezdet.
Öntsd hozzá a húslét és az ananász levét, hagyd egy kicsit forrni.
Szűrd le, a megmaradt szószba tedd bele a hússzeleteket, és fedő alatt addig párold egészen kis lángon, amíg puhák nem lesznek.
Az egészet tedd egy tűzálló tálba, szórd rá a sajtot, és alumíniumfólia alatt 5 percig süsd az előmelegített sütőben
Rizzsel és tavaszi újzoldségekkel tálald.
Hát én leírtam, bár ez nekem kicsit macerásnak tűnik, de rossz nem lehet... :)
A recept azt javasolja, hogy a húslé borjúból legyen, de ezt már nem írtam bele...
Igazán szívesen! :)
Örülök, hogy tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!