Sertéskaraj helyett használhatok csibemellet?
Ezt az ételt szeretném elkészíteni,de otthon csak csibemell van,abból meg egy fagyasztóval.Tudom,hogy szárazabb lesz,de azért még finom úgy is,nem?
Gombamártás jó csirkével is persze, és nem lesz száraz, ha jól sütöd.
Viszont a fenti receptben a margarint cseréld ki vajra, vagy itt egy másik gombamártás recept:
Hozzávalók:
* 200 g szeletelt gomba
* 2 evõkanál vaj
* 1 evõkanál citromlé
* só
* bors
* 2 evõkanál liszt
* 2,5 dl húsleves/alaplé
* 1,25 dl tejszín
* 1 szál póréhagyma
* 1 evõkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
A gombát a vajon 1-2 percig pirítjuk, szûrõn lecsepegtetjük, összekeverjük a citromlével,
sóval, borsal. A zsíradékot, amiben a gomba sült összekeverjük a liszttel és hozzáöntjük
a húslevest, a tejszínt és sûrû mártássá fõzzük. 5 percig forraljuk benne a gombát és az
apróra vágott póréhagymát. Végül hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
(sajnos a forrás nincs meg, nem tudom, honnan csórtam.)
# 1 - Hát ezt tényleg csórtad, mert simán nem lenne ilyen bonyolult.
A hagymát kezded pirítani majd a gombát belerakod és 2 percet pirítod együt. Ekkor jön a liszt azzal is piritod még 1-2 percet és felöntd a húslevessel. Bele jönnek az izesítök a végén a tejszin, és ezt befözöd a kívánt sürüségre.
"Hát ezt tényleg csórtad, mert simán nem lenne ilyen bonyolult."
Igen, be is vallottam, hogy nem a saját szellemi termékem. És szoktam én is egyszerűsíteni a fenti receptet, de hozzáteszem, hogy ha ragaszkodok az eredeti bonyolultsághoz, akkor egy kicsit jobb lesz. De hogy ezért még le is pontoztál? Ez egy bevált, tök jó recept. Ha neked túl bonyolult, akkor ne csináld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!