Palacsinta készítésénél leírnátok a pontos arányokat?
Nagyanyám receptje:
1-2-3-2-1
1 liter tej
2 bögre (2.5dl) liszt
3 db tojás
2 ek olaj
1 csipet só
:)
Szomszéd néni receptje:
1 bögre liszt
2 bögre tej
1 db tojás
Mindkettő olyan, hogy liszt minőségtől és tojástól függő, hogy kell-e még bele ez-vagy-az, de mindkettő finom lesz.
Sőt egy időben a tej mellett szódát is raktam bele... (folyadék - szárazanyag arányokat megtartva).
Én rengeteg receptet kipróbáltam, de nálunk ez annyira bevált, hogy azóta ha palacsintát sütök mindig mindenki ezt kéri. :)
Én soha nem használok tejet palacsintához, mivel glukózérzékeny vagyok, a másik meg az, hogy ha vízzel csinálod nem ragad oda, és bármilyen vékonyra készítheted.Régebben anyukám is mindig tejjel csinálta, és én ajánlottam neki hogy vízzel csinálja, mert az nekem is nagyon bejött.Először nem hittem benne, de rendkívűl pozítivan csalódtam, klasszisokkal jobb vízzel mint tejjel, a másik meg hogy olaj nélkül is lehet sütni, ha van egy jó teflon serpenyőd.
Egy kiváló recept nagyjából 5 darab palacsintához:
4 dl víz
2 tojás
15 dkg (7 és fél nagykanál) liszt
Én mindig legalább kétszer, vagy háromszor ennyi alapanyagot tettem bele, valamint mindig tettem bele kb 5 kanál cukrot és egy kanál sót is, de azt sem muszáj, csak jobb ízű lesz tőle a massza.
Ez a recept nálam mindig bejött, próbáld ki.Persze lehet hogy a tejes palacsintát jobban szereted mint ezt, de egy próbát mindenképp megér.Nálunk mindenki ezt szereti jobban - hála nekem. :)) Az egyébként is egy hatalmas plusz pont, hogy -tényleg- nem ragad oda, így nincs sok macera a fordítással. Amikor tejjel csináltam - persze az én hibámból, mindig össze-vissza ragadt és szétszaggatódott.De így az összes tökéletes lesz.
Csináld így, és írd meg hogy tetszett. Hajrá! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!