Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rántott gomba (csiperke)...

Rántott gomba (csiperke) készítésénél a szárát le kell vágni?

Figyelt kérdés
2015. febr. 3. 19:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem muszáj, de én ki szoktam törni, és gombalevest főzök belőle. Persze meg kell nézni, mennyire koszos, de általában tisztára lehet mosni. Kényelmesebb úgy panírozni, szárral együtt elég hülye alakja van. Kicsi gombafejeknél mondjuk kevésbé gond.
2015. febr. 3. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, érdemes.

Jobban, hamarabb átsül, és nekem volt már olyan, hogy sütés közben felrobbant, kirobbant belőle a tönkje.

Úgyhogy nem is levágni kell, hanem kitörni, hogy csonk se maradjon benne.

A tönköket meg össze lehet vágni, kis hagymás zsíron lepirítani, rádobni néhány tojást, ... vagy bárhogy máshogy felhasználni.

2015. febr. 3. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor még egy kérdés: Ha kitöröm a szárakat, le lehet fagyasztani?
2015. febr. 4. 08:28
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Mármint a szárakat? Elvileg igen, de sokkal jobban hasznosítható, ha apróra összedarabolod, megszárítod és utána gombaporként ételízesítönek használod.
2015. febr. 4. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!