Gombához értők! Tárkonyos gombaragulevest a lent felsoroltak közül melyik gombá (k) ból lenne ideális elkészíteni?
Van itthon egyenként 120g:
- vargánya
- ízletes vargánya
- rókagomba
- laskagomba
- barna gyűrűstinóru,
valamint 250 g csiperke.
Melyik gombák lennének a legideálisabbak a raguleves elkészítéséhez? Túl sok nem fog kelleni, egy-két főre főzöm csak, szóval a grammok miatt ne aggódjatok :)
Esetleg ha van valakinek jól bevált receptje, azt megköszönném (interneten én is találtam sokat, de az mégis más, ha valaki megírja a nagyi titkos receptjét ;)
Általában a csiperkére értik(barna csiperke is)ezeket a recepteket.De jó hozzá a vargánya,laska,szegfű gomba,és még sok másféle gomba is.De azokat mind be kell vizsgáltatni piaccsarnokokban!Amik a legtöbb nagyáruházban kaphatók,azok jók,sőt vannak úgy nevezett:gomba-mixek is.Ezek többféle gombából vannak összeválogatva,1 levesnyi mennyiségű.A tárkony döntő részét a leves főzésének a végén kell beletenni,mert így érvényesül az íze.Én a fehér-levest jobban szeretem,mint a piros paprikás alapút.
Hajrá,és jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!