Mennyi az ideális adag sajt egy rántott sajt vacsihoz 4 személyre?
Vacsora vendégek jönnek majd hozzám és nem tudom, hogy mekkora mennyiségű sajtból lehet megfelelő adagú
vacsit összedobni 4 személyre. kb 50 vagy 60 dkg sajt megfelel? (most függetlenül attól,hogy milyen alakúra vágom) ja és persze emberes mennyiségre gondoltam, mert mindünknek a kedvence:)
A rántott sajtot mi főételnek 3 X 5 dkg-os szeletekből adjuk,a sajt alakjától függően ez lehet több is.Két okból nincs értelme 15 dkg/főnél többel számolni:
-A sajt is zsíros,mikor olajban sütöd még zsírosabb lesz és ha nem is hosszútávon de rövidtávon nagyon laktató étel.Ja a tartárt nem is említettük ami szintén javarészt olaj.
-A rántottsajt tipikus frissensült azaz az utolsó szelet már nem is szokott az igazi lenni belőle mert kihűl (Más kérdés én kimondottan mikrózva szeretem mert akkor a panír megpuhul)
Amúgy a legjobb ha veszel egy fél guriga sajtot az olyan 70-80 deka azt elfelezed,akkor a sajtot háromszögbe tudod vágni és ha jól vágsz a szeletek nagyjából 5 dkg-ra jönnek ki.Süsd ki az egészet az olyan 4-4 szelet amit én ha körettel megeszek (98 kiló vagyok) akkor emelem kalapom magam előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!