Te hogyan készítenél ebből finom ünnepi mártást hús mellé? Van hozzá barna csiperke gomba, főtt egész szemű gesztenye és sajt (füstölt és trappista)
A hús alját nagyon kevés vízzel felfözném, hogy az edény aljáról a pörzsanyagok felváljanak és utána ezt sürü szürön átszürném, félretenném.
Kevés zsiradékon apróra vágott hagymát elkezdenék piritani, a szeletekre vágott gombát hozzáadni, együtt sütni, amig a leve elpárolog. Utána a pecsenyelével felönteni, összeforalni, só-borssal füszerezni, meg amit mßeg el tudz hozzá képzelni. Lehet kevés vörösbort vagy konyakot adni, pici cukorral szelidíteni az ízét. Ha szeretitek, esetleg tejszínnel dúsítani és öszeforralni, a reszelt sajtot óvatosan belekeverni.
A gesztenyét semmiképpen sem a mártásba tenném, hanem - esetleg vajban átforrósítva - külön adnám mellé.
Teljesen egyertétek az előttem szólóval. A gomba elég karakteres ízű , így önmagában tökéletes mártás lehet belőle.Vátozatosság képpen esetleg egy hígabb sajtmártást is készíthetsz, egymást nem ütik agyon, ha valaki mindkettőből szedne is.
A gesztenye egy olyan finomság, hogy átsütve és is külön tenném a sülthús köré , mint ínyencséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!