Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy receptnél miért csak...

Egy receptnél miért csak annyit írnak, h "tejszín"? Honnan tudjam, hogy főző- vagy habtejszínt vegyek-e?

Figyelt kérdés

Mivel szoktunk rakott tésztákat csinálni, mi mindig főzőtejszínt veszünk.

Egy receptnél sem látom feltüntetve, hogy milyen kell. Sütihez mindig habtejszín kell?

A főzőt fel sem lehet verni habbá?

Ehhez vajon melyik kell?


[link]


Mert süti, de közben meg főzni kell a habot...


2016. márc. 4. 10:05
1 2
 1/11 Dnyepropetrovszk ***** válasza:
93%

A főzőtejszín inkább arra alkalmas, hogy leveseket, mártásokat, szószokat besűríts. Ez alacsonyabb zsírtartalmú, 12-20% körüliek általában. Habbá verni csak a habtejszínt lehet, ennek 30%-os a zsírtartalma (azaz a 20%-osat is fel lehet, de az nem tartós, hamar összeesik).


Az ebben a receptben lévő krémhez nem kell megfőzni a tejszínt, le is van írva, hogy FEL KELL VERNI HABBÁ. Csak a krém alapját főzöd, a tejszínhab azért kell bele, hogy fellazítsd a krémet.

2016. márc. 4. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
77%

A habtejszínt fel tudod használni tejszínhabnak is, és főzésre is, a főzőtejszínt csak főzésre, mert az alacsony zsírtartalma miatt nem verhető habbá.

Tehát ha a recept azt írja, hogy a tejszínt verjük habbá (mint a fenti), akkor habtejszínt kell használnod, ha csak bele kell főzni az ételbe, mártásba, krémlevesbe, akkor mindegy.

Én csak habtejszínt tartok itthon, egyrészt így nem jövök zavarba, bármire akarom felhasználni, másrészt ha már tejszín, akkor legyen tejszín, ne valami tejszínnek kinevezett zsírszegény lötty.

2016. márc. 4. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
A tejszín az a "habtejszín". A "főzőtejszínnek" nevezett cucc mindenre alkalmatlan.
2016. márc. 4. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
64%
A tejszín mindig habtejszín. A főzőtejszín egy kemikáliákkal és stabilizátorokkal feljavított ipari hulladék, ami semmire se alkalmas.
2016. márc. 4. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
61%

A főzőtejszín marhaság. Hatalmas átverés. Emberi fogyasztásra alkalmatlan valami. Elolvastad már a dobozon az összetevőket? Mert bizony nem csak tejszín lesz odaírva.


Ajánlom figyelmedbe a következő cikket e témában:

[link]

2016. márc. 4. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
73%
Az semmi, de már látok olyat a boltokban, hogy "főzőkrém". Bele se akarok gondolni, hogy mi lehet a dobozban.
2016. márc. 4. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
akkor egy tejszínes rakott tésztába is habtejszínt tennétek?
2016. márc. 4. 12:49
 8/11 anonim ***** válasza:
74%
Igen, én mindenbe 30%-os tejszínt teszek, besamelbe, krémlevesbe, rakott tésztába. Számottevően nem drágább, diétázni nem akarok. Inkább kevesebbet eszem, de akkor tisztességes alapanyagból főzök.
2016. márc. 4. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
82%

A főzőtejszín kb 20 éve jelent meg a magyar piacon a tejföl opciójaként. Az a különbség, hogy nem savanyított termék, mint a tejföl, hanem "édes " tejszínt használnak hozzá, csak alacsony zsírtartalommal.

Rakott tésztához nyugodtan használhatod a főzőtejszínt is.

2016. márc. 4. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
35%
Igen, habtejszínt, én csak normális alapanyagokkal vagyok hajlandó főzni.
2016. márc. 4. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!