Ha egy receptnél nincs odaírva, hogy hab- vagy főző tejszín, honnan tudom, hogy melyik?
régen habtejszín volt,
aztán amikor annak a minőségéből is engedtek/vesztettek, akkor
elkezdték eladni főzőtejszínnek ...
Most is van habtejszín, ugyanolyan minőségben, mint régen. a főzőtejszín kb 20 éve jelent meg Mo-on, és a tejföl mellet , mint lehetőség az ételek sűrítésére, csak nem savanyított termék.
Szó sincs minőségromlásról, csak tudni kell, hogy mihez m, mit használjunk. a főzőtejszínt nem lehet felverni habbá, azzal ne is próbálkozzon senki, nem arra való.
fagyireceptbe nyilvánbalóan habtejszín szükséges.
Második: ha szerinted a habtejszín savanyított, akkor te valami nagyon rosszat kóstolhattál.
Kérdező: bármilyen meglepő is, bármelyik tejszínt használhatod, ha nem kell felverni. Ha fel kell, akkor csak a habot. Egyébként meg csak a %-át nézd, hogy mennyire zsírosat szeretnél.
Külföldön (Németországban) a főzőtejszín ismeretlen fogalom, a legnagyobb áruház külföldi import polcán van 1-2, de senki nem használja. Mindenki habtejszínnel főz. Mióta itt élek, én is. Ugyanolyan az étel vele!
A hülyeségek eloszlatása végett: a főzőtejszín ratyi habtejszín. Semmi más.
Olvasd el lassan, hogy mit írtam, talán fel is fogod...
de leírom mégegyszer a főzőtejszín NEM savanyított termék, mint a tejföl.
"Csak" 42 évet dolgoztam a tejiparban, tudom miről beszélek. tudom a habtejszín és tudom mi a főzőtejszín, ellentétben veled...
a habtejszín használható főzéshez is, de a főzőből soha nem lesz tejszínhab.
Hogy te mit tudsz és mit nem a tejtermékekről Németországban az a te dolgod, de ami itthon kapható, azt világosan leírtam, legalábbis a tejszínt illetően.
Legyen szép a napod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!