A fondant és a marcipán között mi a különbség?
Az összetételük.
A fondant tulajdonképen cukor és víz keveréke. A marcipán viszont egy tészta, hengerelt tészta a hivatalos megnevezése. Őrölt olajos magvakat (pl mandulát, kókuszt, diót, mogyorót, sárgabarackmagot) és porcukrot tartalmaz a marcipán.
Burkolásra mindkettő alkalmas, de az árbeli eltérés valóban jelentős a kettő között.
" mindenki csak tologatja a tányérján "
Én imádom a marcipánt. Az én ismeretségi körömben senki nem tologatja a tányérján, sőt, igyekszik a legmarcipánosabb szeletet megszerezni :)
A marcipánt nem tologatjuk a tányéron - ha valódi.
Ugyanis ennek legnagyobb része mandula, és negyedénél kevesebb a cukor. A marcipán magas árát nyilván a mandula és a cukor árának különbsége okozza.
[Egyes cukrászdákban "marcipán figura" néven árulnak mandulát sohasem látott figurákat, amik lényegében fondant, kekszpor és színezék alapanyagú figurák, melyek valóban undorítóan édesek - és mivel nincs bennül sem mandula, sem más olajos mag, kőkeményre ki tudnak száradni idővel. ]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!