Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A fondant és a marcipán...

A fondant és a marcipán között mi a különbség?

Figyelt kérdés
Tortadíszítésre melyik alkalmasabb leginkább?
2016. márc. 2. 15:12
 1/6 anonim ***** válasza:
52%
A fondantban nincs mandula. Marcipánok közt is vannak eltérő cukortartalmúak. Tortára szerintem fondant a jobb (hivatalosan ezt cukrászmasszának hívják, és a fondant ami a minyonon van). Állagra, kinézetre ugyanaz a kettő, de a marcipán brutál drága; megenni meg általában nem szokták, mindenki csak tologatja a tányérján mert túl édes, gejl. Szóval fölösleges azért megvenni a drágábbat hogy utána a fele a kukában landoljon.
2016. márc. 2. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 Dnyepropetrovszk ***** válasza:
100%

Az összetételük.


A fondant tulajdonképen cukor és víz keveréke. A marcipán viszont egy tészta, hengerelt tészta a hivatalos megnevezése. Őrölt olajos magvakat (pl mandulát, kókuszt, diót, mogyorót, sárgabarackmagot) és porcukrot tartalmaz a marcipán.


Burkolásra mindkettő alkalmas, de az árbeli eltérés valóban jelentős a kettő között.

2016. márc. 2. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
61%

" mindenki csak tologatja a tányérján "


Én imádom a marcipánt. Az én ismeretségi körömben senki nem tologatja a tányérján, sőt, igyekszik a legmarcipánosabb szeletet megszerezni :)

2016. márc. 3. 05:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

A marcipánt nem tologatjuk a tányéron - ha valódi.

Ugyanis ennek legnagyobb része mandula, és negyedénél kevesebb a cukor. A marcipán magas árát nyilván a mandula és a cukor árának különbsége okozza.


[Egyes cukrászdákban "marcipán figura" néven árulnak mandulát sohasem látott figurákat, amik lényegében fondant, kekszpor és színezék alapanyagú figurák, melyek valóban undorítóan édesek - és mivel nincs bennül sem mandula, sem más olajos mag, kőkeményre ki tudnak száradni idővel. ]

2016. márc. 3. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
33%
4: az oké, de a tortabevonásra használt marcipánban kevesebb a mandula mint abban amit kimondottan megenni árulnak, és egy kis falatnyi kerül belőle 300Ft-ba. A másik probléma hogy jó vastagon kennek alá vajas (vagy kitudja milyen) krémet, ami szerintem undorító.
2016. márc. 3. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
33%
De valódi marcipánból sem szívesen ennék meg annyit amúgy, amennyi egy szelet tortára kerül. Tömény, laktató dolog.
2016. márc. 3. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!