Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rizst kilehet úgy főzni mint...

Rizst kilehet úgy főzni mint a tésztát?

Figyelt kérdés
azért kérdem mert párolva már tuti nem csinálom akárhogy csinálom takarékon vagy bárogy állandóan kevergetnem kell mert oda kapja és a vége mindig az lesz hogy elézik így ki akarom próbálni úgy ki főzni mint a tésztát

2016. febr. 10. 12:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Igen.
2016. febr. 10. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
37%
Én kb 1/2 kiló riszt kevés olajon szoktam kevergetni, addig amíg 1-2 szemen nem látom, hogy halvány sárga . Ezt követően felöntöm 1-1,25 liter vízzel, lefedem . Nem kell kevergetni, mert a szemek széttörnek, mászkos lesz az egész . Addig főzöm amíg a víz le nem föl róla .
2016. febr. 10. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
50%
Ja, és takarékon .
2016. febr. 10. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:

Igen meg lehet igy is fõzni.

En igy szoktam bevált recept.


Ha csak fehér rizst készitek,(általában rizi-bizit szoktam)egy kevés olajon és lassu tüzön megpárolom a rizst pl. egy 2 dl.-es pohárban kimérem a rizst és beleöntöm az olajba, majd felöntöm 2 pohár vizzel (ugyanaz a pohár)amikor felforr hagyom kb. 10 percig fõni és utána lekapcsolom a tüzet és letakarom a rizst 2vagy 3 konyruhával.Persze a fedõ rajta van az elejétõl fogva.


Ha rizi-bizit készitek az olajban megpárolom a sárgarépát, borsót, petrezselyem és hagyma, a hagymát az elején teszem az olajba és utána a rizs és felöntöm forró vizzel.A rizs minõségétõl is függ a viz mennyisége, a biztonság kedvéért még öntök hozzá félpohárnyival.

Amikor elszivta a vizet,akkor megnézem,hogy megfõtt-e a rizs,ha nem akkor visszateszem a tüzre és még öntök hozzá egy kicsi forróvizet.

2016. febr. 10. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:

Nem szabad a riszt főzés közben kevergetni, mert mászkos lesz. Én úgy csinálom, mint az előző válaszoló, egy bögre rizst olajon kevergetve átforgatok, majd felöntöm két bögre vízzel. Egyszer megkeverem, utána már nem nyúlok bele. A legkisebb lángon főzöm, takarékon, és teszek alá egy öntöttvas lángelosztót.


Egyébként meg lehet főzni csak vízben is, de én az előző változatot jobban szeretem.

2016. febr. 10. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:

2-3-4-ik: a kérdezö NEM ERRE kivácsi!


A kérdésre: igen, a rizst lehet ugyanúgy fözni, mint a tésztát, bö sós vízben. De oda kell figyelni, hogy ne föjön szét, illetve így kevesebb íze lesz a legtöbb esetben.

2016. febr. 10. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 A kérdező kommentje:
köszönöm :) az íze nem gond mert pörkölthöz lesz :)
2016. febr. 10. 13:30
 8/17 anonim ***** válasza:
34%

Olajban rizst???


Én úgy csinálom, ahogy Gordon Ramsay mondta. Rizst a lábasba, 3x annyi vízzel felönteni, fedő alatt felforralni, aztán levenni takarékra.


Mindig jó lett, pedig nem vagyok konyhatündér.

2016. febr. 10. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
Én mindig úgy főzöm, mert az összes többi módszertől vagy összetapadt, vagy trutyis lett. Forró, sós vízbe dobom a rizst. Annyi ideig főzöm, amennyit a zacskón írnak (tesco Finest basmati rizs, 12 perc), majd szűrőbe öntöm, és hagyom lecsöpögni. Egész jó, pergős lesz így!
2016. febr. 10. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:

13:21


Az elsõ mondatomat olvastad?

"Igen meg lehet igy is fõzni"már mint vizben, nem tudtam,hogy azt is ki kellett volna irnom.

2016. febr. 10. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!