Rizst kilehet úgy főzni mint a tésztát?
Igen meg lehet igy is fõzni.
En igy szoktam bevált recept.
Ha csak fehér rizst készitek,(általában rizi-bizit szoktam)egy kevés olajon és lassu tüzön megpárolom a rizst pl. egy 2 dl.-es pohárban kimérem a rizst és beleöntöm az olajba, majd felöntöm 2 pohár vizzel (ugyanaz a pohár)amikor felforr hagyom kb. 10 percig fõni és utána lekapcsolom a tüzet és letakarom a rizst 2vagy 3 konyruhával.Persze a fedõ rajta van az elejétõl fogva.
Ha rizi-bizit készitek az olajban megpárolom a sárgarépát, borsót, petrezselyem és hagyma, a hagymát az elején teszem az olajba és utána a rizs és felöntöm forró vizzel.A rizs minõségétõl is függ a viz mennyisége, a biztonság kedvéért még öntök hozzá félpohárnyival.
Amikor elszivta a vizet,akkor megnézem,hogy megfõtt-e a rizs,ha nem akkor visszateszem a tüzre és még öntök hozzá egy kicsi forróvizet.
Nem szabad a riszt főzés közben kevergetni, mert mászkos lesz. Én úgy csinálom, mint az előző válaszoló, egy bögre rizst olajon kevergetve átforgatok, majd felöntöm két bögre vízzel. Egyszer megkeverem, utána már nem nyúlok bele. A legkisebb lángon főzöm, takarékon, és teszek alá egy öntöttvas lángelosztót.
Egyébként meg lehet főzni csak vízben is, de én az előző változatot jobban szeretem.
2-3-4-ik: a kérdezö NEM ERRE kivácsi!
A kérdésre: igen, a rizst lehet ugyanúgy fözni, mint a tésztát, bö sós vízben. De oda kell figyelni, hogy ne föjön szét, illetve így kevesebb íze lesz a legtöbb esetben.
Olajban rizst???
Én úgy csinálom, ahogy Gordon Ramsay mondta. Rizst a lábasba, 3x annyi vízzel felönteni, fedő alatt felforralni, aztán levenni takarékra.
Mindig jó lett, pedig nem vagyok konyhatündér.
13:21
Az elsõ mondatomat olvastad?
"Igen meg lehet igy is fõzni"már mint vizben, nem tudtam,hogy azt is ki kellett volna irnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!