Ha egy nap helyett fél napig hagyom pihenni az élesztős tésztát, az baj? és ha nincs benne elég méz és vízzel pótoltam?
mézeskalács lenne
250 gr méz helyett volt itthon kb 120
ezt vajjal kell keverni és bele a fahéj szegűszeg, tojás élesztő és liszt
nem akart összeállni masszává így tettem bele olajat meg vizet...
holnapra kell kisütnöm, nincs időm egy napot pihentetni, csak felet.
mi lesz ebből?
ehető lesz?
Ha ennyit változtattál az eredeti recepten, akkor semmi esélyed, hoyg sikerüljön a sütemény.
Nem véletlen vannak megadva a mennyiségek, ha fele mézet használsz, akkor a többi hiányozni fog.
A mézeskalácstészta eleve frissen igen ragacsos állagú, a pihentetes után lesz csak normál tészta állaga. De mivel még tettél bele olajat (MINEK) meg vizet, ezért ma´r itt elrontottad.
Ha valami normálisat akarsz kézíteni, akkor vegyén hozzá megfelelö mennyiségü alapanyagokat, készítsd el szigorúan a recept szerint, pihentesd az elöírt ideig és akkor lehet belöle normális mézeskalács.
Bizony, bizony, már nagyon eltértél az eredeti recepttől, ebből nem lesz szép és finom süti...
Jó munkához idő kell, a rosszhoz meg még több.
Vedd tanulságnak a történteket (bárkivel előfordulhat ) és állj neki egy jó receptnek, amit be is fogsz tartani.
Sok sikert hozzá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!