Milyen kelt tésztás süteményt lehet ezekből készíteni?
Én a múltkor csináltam tojás nélkül fánkot, vicces volt, jól felpuffadtak, golyóra, üregesek lettek, így meg lehetett tölteni őket.
Valami zsiradék nem ártana a tésztához.
Fél kg liszt, fél élesztő, 1-2 kanál tejföl, 2-5 kanál cukor, kb. 2 dl tej (ha sok, még liszt, ha kevés, még tej). Az élesztőt felfuttatod a tejben, kis cukorral, aztán a többihez öntöd és összegyúrod, bedagasztod, míg a kezedtől el nem válik, nem ragad. Ekkor úgy kb. 5 dkg olvasztott vajat is belegyúrsz, így hagyod kelni.
Ezt megpróbálhatod fánkként kisütni, de lehet belőle kalács (fond be), bukta (kinyújtod, négyzetekre vágod, tölteléket ráteszed, feltekered, további olvasztott vajba mártva szorosan egymás mellé tepsibe teszed), aranygaluska (vajba mártott kanállal szaggatva, vajjal kikent tepsibe téve, rétegenként diós cukorral leszórva), bármilyen kakaós-diós csiga (kinyújtva, töltelékkel gazdagon megszórva, szeletelve, tepsibe téve).
Hirtelen ennyi jutott eszembe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!