Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jól csinálom a kelt tésztát?...

Jól csinálom a kelt tésztát? Többi lent

Figyelt kérdés
0,5 kg liszt, fél ráma, 3 evőkanál cukor, 0,5 l langyos tejben felfuttatom az élesztőt egy evőkanál cukorral. Ezeket összedolgozom.
2015. nov. 21. 10:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Az élesztőt egy kevés (4-5 evőkanál) meleg tejben futtasd fel. Én teszek bele egy tojást, jól kidagasztom, és a végén dagasztom bele a zsiradékot, amikor már hólyagos.

Attól függ, mihez csinálod, pogácsába több zsiradék kell (fél kiló liszthez egy egész kocka margarin, vagy fél kocka, de akkor 20-25 dkg zsíros túrót vagy juhtúrót is morzsolok bele), el kell morzsolni a liszttel, utána tojás, kevés tejben felfuttatott élesztő, és tejföl annyi, hogy gyúrható legyen.

2015. nov. 21. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
egy kürt mákos és diós bejglit
2015. nov. 21. 10:36

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!